søg
Port tonic & vermouth tonic. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift 28.12.2023

To skønne drinks

To dejlige drinks fra Camillos lystige verden; port tonic og vermouth tonic. Port tonic er en helt vidunderlig klassiker fra Portugal, hvor den er udbredt som en let og velfortjent sidst-på-eftermiddagen-drink. Hvis ikke rejsen går til Portugal indenfor den nærmeste tid, så prøv den hjemme hos dig selv (find en halvtør eller tør portvin).

Dine gæster bliver altid glade og temmelig overraskede, når de høfligt og lidt tøvende går ombord i den ‘nye’ drink, du serverer i et drinksglas eller i et vinglas med isterninger, et par dråber limesaft og et kækt mynteblad.

Vermouth er oprindeligt italiensk, men er i dag i høj grad udbredt i Spanien og Frankrig. Vermouth tonic er en ny båd i Camillos havn, den dukker op til overfladen igen og igen. Camillo har i mange år levet med den overbevisning, at vermouth var noget man drak (for meget af) som ranglet teenager, og så derefter lagde bag sig, som så meget andet fra teenageårene.

Nu har verden åbnet og ændret sig, gamle fordomme splintres for øjnene af en, vermouth er noget man taler om og drikker, i metropoler og på hippe steder langs den danske vestkyst.

Port tonic

1 DRINK
Hvid portvin, 1 del
Tonic, 2 dele
Isterninger
Lime, 3 dråber limesaft – og gerne en tynd skive i hver drink
Mynteblade

Stil portvin og tonic på køl, drinken skal gerne være iskold. Find dine bedste cocktailglas eller et stort vinglas, smid to-tre isterninger i bunden, hæld først tonic og så portvin over. Dryp lidt limesaft i – og lad et mynteblad lægge stolt fra havn på overfladen sammen med en skive lime.

VERMOUTH TONIC

1 DRINK
Vermouth, 1 del
Tonic, 2 dele
Isterninger

Stil vermouth og tonic på køl. Find et godt drinksglas eller et stort vinglas, smid to-tre isterninger i bunden, hæld først tonic og så vermouth over.
I Spanien holder de meget af at lægge en skive appelsin i glasset. Du er selvfølgelig også velkommen til at pynte med en grøn oliven.

Opskrifterne er fra vores bog “Spis & Strik“.