søg

En introduktion

Camillos Køkken

20210425_CamilloSommer_4476-780x580
Pizza Night i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Camillos Køkken er et pop-up køkken – der dukker op med middage, events, salonaftener, chef’s table og meget mere i Danmark, Berlin og rundt omkring i verden. Det hele simrer omkring temaet “mad, der får folk til at tale med hinanden”.

De har ‘poppet’ op i næsten 15 år under navnet Camillo. Det startede med pop-up-middage i København, Danmark – efterfulgt af masser af middage over et årti i Berlin. Krydret med middage og events i Italien, Schweiz, Bogota, Mallorca og Danmark. I fire år (2019-2022) drev de sommerrestaurant i Tversted, Danmark.

_DSC3916_kleiner_Ehmann_NOM_photo_Maria-del-Pilar-Garcia-Ayensa780x580
Camillo’s Jungle Dinners. Kühlhaus Berlin, 2023. Foto Maria del Pilar Garcia Ayensa

Jørgen Smidstrup er kokken i Camillos Køkken. Jørgen arbejder også som designer i virksomheden Lower East. Han er selvlært projektmager, kok, designer, skribent, fotograf etc. Føler sig hjemme når han laver mad i køkkenet, er vært for 20-30 gæster omkring et veldækket bord, i kreative processer, og når han sidder på en kaffebar med en kaffe, en god tusch og en notesbog. Han er fast overbevist om, at han har været en italiensk madmor i et tidligere liv…

20210423_CamilloSommer_3517-330x440last
Muslinger i sommerhus. Foto Malthe Ivarsson
camillos-bw-spise1-330x440
Dinner i Camillo’s Kitchen Lab

Helle Marietta er værten – og temmelig meget mere i Camillos Køkken. Hun har et øje på alt, og et specielt på Camillo. Er uddannet designer og illustrator fra Designskolen Kolding. Står bag den visuelle identitet til Camillos Køkken og designet af kogebøgerne fra Camillo & Marietta-verdenen. Indretter rum og dækker middagsborde med stil, præcision og skønhed.

Camillo & Marietta danner par privat, det har de alligevel gjort i 20 år. I en skøn balancegang driver de Camillos Køkken og designfirmaet Lower East på samme tid. De deler også deres liv mellem Berlin og København (og andre fine destinationer).

20200830_CamilloTversted_FotoMaltheIvarsson_7314.-780px
Camillo & Marietta, sommerrestaurant, 2021. Foto Malthe Ivarsson

Camillos Køkken har skabt, skrevet, designet og udgivet tre kogebøger; “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“, “Spis & Strik“ og “Camillos fornemmelse for sommer“·

Maden i Camillos Køkken er dybt inspireret af det italienske køkken, der er også stor glæde og nysgerrighed for det franske og det danske, faktisk for hele verdenskøkkenet. Sanserne er rettet mod gode råvarer, masser af smag, kvalitet og en kreativ og legesyg tilgang til det der mad. Køkkenet er så økologisk som muligt, temmelig grønt, glade for en god gris, en musling fra Limfjorden, en rødbede fra Samsø og en asparges fra Beelitz i Brandenburg. Camillos Køkken tror ubetinget på, at mad og måltidet skal være til inspiration, og bygge bro mellem mennesker.

Manden bag navnet; Niels Camillo Ager Smidstrup – Jørgens bedstefar – havde en købmandsbutik i Vaarst, Nordjylland. Ingen ved med sikkerhed, hvorfor han fik det ‘eksotiske’ mellemnavn Camillo. Han var glad for mad, meget mere for at spise det end at lave det. Han var gift med Marie, bedstemor til Jørgen. Du kan læse den fulde historie her (link).

I 2017 debuterede Camillos Køkken på kogebogs-scenen med “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“. Udgivet på eget forlag Lower East Press. Allerede et år senere udkom 2. oplag af bogen, denne gang i samarbejde med Strandberg Publishing.

I foråret 2020 udgav de – i samarbejde med Marianne Isager fra garnvirksomheden Isager – bogen “Spis & Strik“. En bog med mad- og strikkeopskrifter. Bogen udkom også i en engelsk udgave; “Eat & Knit“.

I sommeren 2022 kom deres seneste bog “Camillos fornemmelse for sommer” på markedet. En samling af lystige, farverige og sommerlige opskrifter – og essays omkring værtskab, om smag, måltidet, klimaet, drømme, hårdt arbejde, musik, Italien, rejser og andre vigtige temaer.

Alle bøger er skrevet af Jørgen Smidstrup, designet & illustreret af Helle Marietta – og fotograferet af Malthe Ivarsson, der joiner teamet og bidrager med smukke billeder.

Arbejdet med den næste kogebog fra Camillos Køkken er i fuld gang, med meget mere mad, der får folk til at mødes omkring spisebordet og tale sammen. Drømmen er, at den næste bog udkommer både i en dansk og en engelsk udgave.

Samtidig planlægges der lystigt middage, salonaftener og events til sommer og efterår 2024.

Sign up for nyhedsbrev, så bliver du nænsomt holdt opdateret med det meste fra Camillos Køkken.