søg
Hvidløg i Palermo. Foto Jørgen Smidstrup

Opskrift 09.07.2023

Spaghetti aglio olio

Ahhhh! Det her er dejligt enkelt! Du kommer træt hjem, du har arbejdet til sent, eller du har måske været ude at rejse. Du har spist godt, du har måske mødt masser af mennesker, nu er du hjemme, køleskabet er tomt – og du trænger allermest til ro og simplicity! God spaghetti har du altid i huset, og hvidløg også, chili har du, hvis ikke frisk, så tørret. Persille? Mon ikke der ligger en fin dusk i bunden af køleskabet, nænsomt pakket ind for at kunne holde sig til netop i dag.

Spaghetti aglio olio e peperoncino kan også være lige præcis retten, du byder uventede gæster – det er nemt, det smager vidunderligt, og så er du sikker på, at dine gæster snart dukker op igen på visit.

spaghetti aglio olio & peperoncino


4 PERSONER
Spaghetti, 400 g
Hvidløg, 4-5 fed
Persille, ½ bundt
Chili, rød, 1 stk (frisk eller tørret)
Extra jomfruolivenolie, ¾-1 dl
SaltFriskkværnet peber

Hak persillen fint. Snit chilien fint. Snit hvidløg i fine, tynde skiver. Varm olien op sammen med hvidløgene på en stor pande ved svag varme. Lige før hvidløgene begynder at tage farve, tilsætter du chilien og tager panden af varmen.

Kog spaghettien ‘al dente’ i godt saltet vand. Når spaghettien er kogt, hælder du vandet fra. Gem lidt af pastavandet. Sæt panden tilbage på blusset og varm lynhurtigt spaghettien igennem i panden med olien, hvidløg og chili, halvdelen af persillen og cirka 1 dl af pastavandet.

Anret på et stort fad eller i 4 dybe tallerkner med friskkværnet peber og resten af persillen over. Server, og nyd hvor lækkert og enkelt, det kan gøres!

garlic-2-web780px
Masser af skønne hvidløg på marked i Palermo. Foto Jørgen Smidstrup