søg
Vermouth & Americano i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift 17.09.2023

Negroni

Hvert år finder adskillige mærkedage, festdage og festivaller sted, der alle hylder en bestemt råvare, en ret, en region – eller en drink. Fra 18-24 september 2023 fejres fx Negroni, af mange regnet for verdens bedste drink, med en “Negroni Week“.

Negroni er selvfølgelig også på repertoiret i Camillos Køkken. Vi bringer her en opskrift på Negroni – fra vores første kogebog “Mad, der får folk til at tale sammen“. I vores seneste bog “Camillos fornemmelse for sommer“ er Americano, som er ‘ophavsdrinken’ til Negroni, med under et lille syndigt afsnit om gode sommerdrinks. Den kommer også lige med her… Enjoy! Og husk også at drikke vand.

NEGRONI

En italiensk klassiker – en spændende drink, åbner altid for en god dialog. Grev Camillo(!) ­Negroni står som fadder til denne drink, han yndede nemlig (omkring 1920) at erstatte ­sodaen i sin yndlings­drink Americano med gin. Americano, som udover soda består af Campari og sød vermouth, gik oprindeligt under navnet Milano-Torino, fordi Campari kom fra Milano og Martini & Rossi-­vermouthen kom fra Torino.

Den skiftede senere navn til Americano, fordi gæstende amerikanere åbentlyst elskede drinken, smart ikke? Måske skulle man slå sig på at navngive drinks? Ja og hør bare her, man kan også få en variant af Negroni, hvor man erstatter gin med prosecco, den hedder så Negroni Sbagliato. Hvilket betyder en ‘forkert Negroni’, nemt ikke? Nå, sprut leder en på vildspor, tilbage til Grev Camillos nye yndlingsdrink; Negroni.

1 drink
Gin, 3 cl
Martini & Rossi, eller anden sød vermouth, 3 cl
Campari, 3 cl
Isterninger
Appelsinskal

Gin, vermouth og Campari hældes over isterninger i et (gerne koldt) glas og omrøres. Pyntes med en strimmel appelsinskal.

americano-web605x826
Vermouth & Americano – fra “Camillos fornemmelse for sommer“. Foto Malthe Ivarsson
negroni605x826-web
Negroni – fra “Mad, der får folk til at tale sammen“. Foto Malthe Ivarsson

Americano

Americano er endnu en italiensk klassiker. Camillo & Marietta søgte en sen sommerdag ly for den styrtende regn på en smuk bar i Padova i det nordøstlige Italien. En ung bartender dukkede op blandt flasker og glas. Vi tænkte, at Americano måtte være en passende drink til lige nu, her en lille times tid før en reservation på en restaurant tæt på. Bartenderen lyste op i et stort smil, Americano var både hans passion og barens speciale. Han begav sig selvsikkert ud i en længere introduktion til denne drinks historie, fortræffeligheder og de muligheder, vi havde netop i dag.

Vi overgav os straks – han miksede to forskellige drinks til os. De var i verdensklasse. Vi ved stadig ikke, hvem der var mest skuffede, os eller bartenderen, da vi kun kunne nå denne ene drink, inden restauranten kaldte. Næste dag måtte vi desværre køre videre – før americano-tid.

1 drink
Campari, 3 cl
Vermouth, rød, 3 cl
Danskvand, 2-3 cl
Appelsinskal eller -skive
Isterninger

Hæld Campari og vermouth over is i et drinksglas. Hæld danskvand ved – og pynt med lidt appelsinskal eller en skive appelsin.

Her kan du læse mere om “Negroni Week“ – altså hvis du er over 18 år.