søg
Ceviche fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift 28.10.2023

Ceviche

Ceviche stammer fra Peru og Sydamerika og er rå fisk, marineret i en citruslage, blandet med chili, grønt og frugt til en let, lystig og spicy ret. Ceviche smager så skønt! Det er friskt og sommerligt – og smukt at se på, og smukt at servere som forret eller til en frokost. Find helt friske fisk, bed gerne fiskehandleren om at vejlede dig i, hvad der er godt og friskfanget lige nu.

ceviche

Opskrift fra “Spis & Strik. Camillos Køkken”.

4 PERSONER (forret)
Torsk, frisk, 250-300 g
Limesaft, fra 2 lime, ca 1 dl
Extra jomfruolivenolie, ½ dl

Rødløg, 1 stk
Chili, frisk, rød eller grøn, 1-2 stk
Melon, ½ (honning, cantaloup-, galia- eller netmelon)
Avocado, 1 stk, moden
Agurk, ½
Friske ærter (eller optøede frosne), en håndfuld
Koriander, frisk, ½ bundt
Flagesalt
Friskkværnet peber

Brød, ristet

Bland limesaft og olivenolie til en marinade i en skål. Skær fisken i tynde strimler. Snit rødløget og chilien fint. Vend fisk, rødløg og chili sammen med marinaden. Lad det marinere i køleskab en time eller to.

Skær melon, agurk og avocado i tern, cirka 1-2 cm. Hak koriander.

Tag skålen ud af køleskabet, vend melon, avocado, agurk, ærter og koriander godt sammen med fisk, rødløg, chili og marinade. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Lad gerne cevichen stå og trække et kvarters tid på køkkenbordet, før du anretter i 4 små, dybe tallerkner med lidt ekstra koriander drysset over.

Server med lidt ristet brød til.

Tip:
Ceviche kan varieres i det uendelige – erstat fx melon med mango, bring små tern af farverige peberfrugter i spil eller små modne tomater, du halverer. Brug andre krydderurter, fx purløg eller basilikum. Du kan også vende en håndfuld gode rejer eller hummerhaler i, supplere torsk med laks eller finde kuller, lyssej, mørksej, lange eller hellefisk. Du kan erstatte limesaft med citron- eller appelsinsaft – eller en blanding. Eller prøv en columbiansk version, hvor du drysser knasende sprøde, ristede majskerner over ved servering. The world is yours!

20200426_SpisogStrik_3120web.j330x440jpg
Ceviche fra Camillos Køkken
20200426_SpisogStrik_3222web330x440
Fotos Malthe Ivarsson