søg
Andelår Asian Style. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift 09.11.2023

Andelår Asian Style

Andelårene smager helt fantastisk. De er møre, sprøde, spicy og dine smagsløg bliver kastet rundt på en dejlig rutsjetur. Her serveret sammen med enkle, friske og knasende kålsalater til en fuldendt ret. Spis retten hele året, eller lad den være et lidt anderledes bud på menuen til Mortens Aften eller juleaften.

Opskrift fra “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“. Lower East Press & Strandberg Publishing, 2018.

Andelår asian style

Skyl og rens andelårene, fjern eventuelle fjerstumper. Dup lårene tørre med køkkenpapir, og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Lad andelårene stege på komfuret ved svag varme, indtil en del fedt er løbet af, og skindet er sprødt, det tager cirka en halv time. Tag andelårene af panden, hæld fedtet igennem en sigte og gem det til senere.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Snit chilien fint, og bland den med de øvrige ingredienser til marinaden i en støbejernsgryde eller anden gryde, der kan gå i ovnen. Stor nok til, at den kan rumme andelårene. Bring marinaden i kog, rør af og til rundt i den. Når den koger, tager du den af varmen og lægger andelårene i gryden med skindsiden opad. Marinaden skal gerne dække cirka ¾ af anden. Hvis der er for lidt marinade, suppler med et glas hvidvin eller vand. Læg et tætsluttende låg på gryden og sæt den i ovnen i 1½ time.

Lav imens glaseringen: hak hvidløg og ingefær meget fint, hak koriander fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en lille gryde. Bring saucen i kog, og kog den ind til cirka halvdelen. Rør ofte rundt i den.

Tag gryden med andelårene ud af ovnen og løft forsigtigt lårene op – de er meget møre på det her tidspunkt. Lad dem dryppe af. (Si efterfølgende marinaden, kog den godt ind, og brug den til sauce de næste dage).

Find panden frem igen, hæld et par spsk af andefedtet på (resten gemmer du til senere brug) og sæt panden på komfuret ved middelvarme. Steg andelårene på skindsiden i 3-4 minutter, til skindet er sprødt. Vend lårene og smør et godt lag af den tætte glasering/sauce på skindsiden, og steg videre i et par minutter. Så vender du lårene endnu en gang, steger et minut eller to med skindsiden ned, og smører et godt lag af glaseringen på den anden side. Og så vender du lige en sidste gang og smører et nyt lag på skindsiden og steger videre et minuts tid. Nu er lårene færdige; møre, crispy og utroligt velsmagende. Hold andelårene varme, indtil du serverer dem.

Salaterne: Snit rødkålen meget fint og vend den med appelsinsaft og timian. Smag til med salt og peber. Pil grønkålen af stilkene og snit den meget fint, vend kålen med en rigtig god olivenolie og smag til med flagesalt. Rist valnødderne på en tør pande og vend dem sammen med grønkålen.

Anret på 4 store, flade tallerkner. Fordel rødkål og grønkål på tallerknerne og slut af med andelårene, skrab gerne det sidste af glaseringen af panden og læg det ovenpå lårene.