søg
Squash- & aubergineruller. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift 18.01.2024

Squash- & aubergineruller

En smuk og lækker velkomstsnack, når der er gæster i huset. De skønne ruller er også en formidabel forret. Hvis du har en grillpande, så brug den til at give squash og aubergine smag og smukke mønstre. Hvis ikke du har sådan en, så brug en almindelig pande med masser af varme.

Cremen til rullerne smager af mere og meget. Korianderfrø, chili og balsamico bringer dig til eksotiske, fremmede lande. Valnødden og den friske koriander fører dig endnu videre. Den milde peberfrugt og den bløde flødeost bringer dig trygt i havn igen.

Squash- & aubergineruller

Opskrift fra “Spis & Strik“, Camillos Køkken

4-6 PERSONER, ca. 24 ruller (snack eller forret)
Squash, 2 stk
Auberginer, 2 stk
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Flagesalt

Creme
Peberfrugter, 2 stk
Valnødder, 100 g
Korianderfrø, 1 tsk
Chiliflager, 1 tsk
Balsamico, 2 spsk
Vand, ½ dl (kogende)
Flødeost, 100 g
Flagesalt
Friskkværnet peber

Koriander, frisk, ½ bundt

Start med at bage peberfrugter; halver dem, fjern kerner og stilk. Bag peberfrugterne i en halv time ved 220 grader varmluft. Lad dem køle lidt af, og fjern herefter skindet fra dem.

Skyl squash og auberginer, skær dem i skiver på langs (6-7 mm tykke). Pensl dem ganske let med olivenolie, drys med salt, grill eller steg dem på en meget varm pande, 4-5 minutter på hver side. Gør det over flere omgange. Lad skiverne køle af.

Rist valnødderne på en tør pande, indtil de begynder at få lidt farve. Rist efterfølgende korianderfrø og chiliflager – også på en tør pande. Knus frø og chili i en morter.

Blend de ristede valnødder (tag lidt fra til at pynte med til sidst), korianderfrø, chili og grillede peberfrugter sammen med balsamico og kogende vand. Hæld cremen i en skål, og rør den godt sammen med flødeosten. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Skyl koriander, og hak den groft.

Smør et tyndt lag af cremen på squash- og aubergineskiverne, drys med koriander (cirka halvdelen), rul dem forsigtigt sammen. Sæt rullerne på et stort, smukt fad, og drys valnødder og resten af den hakkede koriander hen over – server gerne med en kølig hvidvin eller et glas lystige bobler.

TIP: Hvis du kan finde et glas med tyktflydende granatæblesirup, kan du med stort held dryppe det over squash- og auberginerullerne ved servering.

20200426_SpisogStrik_3019web780
Squash- & aubergineruller. Foto Malthe Ivarsson