søg
Firenze. Foto Jørgen Smidstrup

Opskrift 13.01.2024

Camillos pizza

Mine pizzaer ligner meget den tysk-franske klassiker Flammkuchen med en meget tynd bund. De bruges oftest som snack og til at sætte midt på bordet, hvor man så samles og deler en flok lækre flammkuchen, gerne i forskelige versioner.

Sådan bruger jeg også oftest mine pizzaer; samler en god flok venner, pizza som disse med rødbede & gedeost eller en kartoffelpizza med mozzarella & rosmarin på bordet – og så gerne en flaske sval rødvin dertil.

Her kommer opskrifterne på de to pizzaer plus en grundpizzadej du kan bruge til alle andre pizza-eksperimenter.

20200425_SpisogStrik_1759beetroot-780px
Pizza med rødbeder & gedeost. Foto Malthe Ivarsson

Pizza med rødbeder & gedeost

Opskrift fra “Spis & Strik“, Camillos Køkken.

2 PIZZAER, 3-4 personer
½ portion pizzadej (se nedenfor)

Tænd ovnen på 250 grader varmluft (eller tjek om din ovn har en pizza-indstilling).

Skræl de rå rødbeder, og skær dem i helt, helt tynde skiver, allerbedst på mandolinjern eller prøv på et rivejern (og pas under alle omstændigheder godt på dine fingre).

Rul pizzabundene ud (se opskriften på pizzadej herunder).

Fordel cremefraiche i et tyndt lag på de to udrullede pizzabunde næsten helt ud til kanten. Del et lag rødbeder fint ud over hele pizzaen, skær gedeosten i tynde skiver, og fordel også den ud over pizzaen.

Hæld et par skvæt god olivenolie på, og drys de friske timiankviste udover pizzaen. Kværn peber over, og drys med salt.

Bag i den varme ovn i 8-10 minutter, og server pizzaen rygende varm, gerne skåret i stykker på et stort bræt midt på bordet.

pizza-kartoffel-web-px780
Kartoffelpizza. Foto Malthe Ivarsson

Pizza med kartoffel, mozzarella & rosmarin

Opskrift fra “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“.

2 PIZZAER
½ portion pizzadej (se nedenfor)
Kartofler, 200 g
Mozzarella, 100-125 g
Mascarpone, 50 g
Extra jomfruolivenolie, 4-5 spsk
Rosmarin, kviste fra 2-3 stængler
Flagesalt
Friskkværnet peber

Tænd ovnen på 250 grader varmluft (eller tjek om din ovn har en pizza-indstilling).

Fordel mascarpone i et tyndt lag på de 2 udrullede pizzabunde (se opskriften på pizzadej) næsten helt ud til ­kanten. Skær de rå ­kartofler helt, helt tyndt, allerbedst på mandolinjern eller prøv på rivejernet (og pas godt på dine fingre).

Pil ­rosmarinen af stilkene og hak dem groft. Del et lag ­kartofler fint ud over hele pizzaen, lad mozzarellaen dryppe godt af og smuldr den udover kartoflerne, hæld lidt god olivenolie på og drys med rosmarin. Kværn peber over og drys med salt.

Bag i den forvarmede ovn i cirka 10 minutter, og server rygende varm, gerne skåret i stykker på et stort bræt midt på bordet.

pizza-sign-780px
Firenze. Foto Jørgen Smidstrup

Pizzadej

Her er en opskrift på grundpizzadejen i Camillos Køkken.

4 PIZZABUNDE, 6-8 PERSONER
Gær, 20 g
Vand, lunkent, 3 dl
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Hvedemel, 375-400 g
Durummel, 100 g
Salt, 1 tsk
Sukker, 1 tsk

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål, rør olivenolie ud heri. Tilsæt hvedemel, durummel, salt og sukker, og ælt det godt igennem i cirka 10 minutter. Dejen skal være smidig og må godt klistre lidt. Lad dejen hvile tildækket i en times tid eller to på køkkenbordet – eller længere i køleskabet.

Del dejen i 4 boller. Drys lidt mel ud på bordet, og rul hver portion ud med en kagerulle eller en pastarulle til en meget tynd pizzabund, der cirka passer til en bageplade. Jo tyndere, jo sprødere pizzabund.

Tip: Flyt evt. dejen over på et stykke bagepapir under den sidste del af udrulningen. Så kan du rulle den tyndt ud og nemt få den over på bagepladen.