søg
Vores blog
Vores blog
Følg livet i Camillos Køkken; nyheder, events, aktiviteter, eksperimenter, rejser og læs klummer
Rosenkålenes fest. Foto Malthe Ivarsson

Blogpost 27.12.2023

Rosenkålenes fest

Seneste klumme i POV International handlede om rosenkål, om hvor sundt kål generelt er – og også om at invitere flere ind til dit bord. Klummen er suppleret med to skønne rosenkål-opskrifter fra Camillos Køkken. Her et uddrag – læs resten hos POV, link længere nede.

“Nogle kan have aversioner mod rosenkål, sandsynligvis af gode grunde, for man kan virkelig skamkoge den fine, lille knold til en trist og ‘træt’ oplevelse – men du kan også sagtens få det til at blive utroligt spændende og lækkert.

Da Den Store Skaber lagde sidste hånd på rosenkålet efter flere dages veludført arbejde, smilede hun det fineste smil. Værket var lykkedes, det var det tætteste på perfekt Den Store Skaber turde gå. Hvis du snitter et rosenkål tværs igennem og studerer alle de blade, der er i den lille kål, vil du forstå hvorfor det fine smil tonede frem. Sjældent er en grøntsag bygget så omhyggeligt og smukt op. 

Senere kom Den Store Ingeniør til – og skabte hvidkålet. Den Store Ingeniør smilede ikke nær så meget som Den Store Skaber havde gjort, han skyndte sig blot videre til næste opgave, der skulle overstås så hurtigt og effektivt som muligt. 

I Camillos Køkken inviterer vi ofte Den Store Skaber med i køkkenet – og hylder og tilbereder de fine produkter fra hendes favoritliste, der indeholder sager, der er skabt med omhu, akkuratesse og tålmodighed – og med smag, sundhed, pryd og fryd for øje.

I Camillos Køkken er vi faktisk utroligt glade for kål generelt; palmekål (aka Cavolo Nero), der lige bliver lynstegt på en meget varm pande og drysset med flagesalt. Grønkål, der kan optræde både i en lang version, ovnstegt, i salater og som det ekstra drys, der gør forskellen. Blomkål, der, hvis det bliver dampet nænsomt og vendes med god smør, smager vidunderligt.

Spidskål, der med stort held kan optræde i sprøde salater og også bringe lykke, hvis det dampes i lidt vand og lidt mere smør. Broccoli og romanesco er faktisk også kål, og smager faktisk også godt. Og så er der jo rødkålen, der kan snittes helt fint, vendes med ristede nødder, søde appelsiner og dadler til en god salat i juletiden.”

Læs resten af klummen hos POV International – her finder du også de to opskrifter “Ovnstegte rosenkål & rødløg“ og “Rosenkål & mozzarella“.

rosenkaal-pov1-780px