søg
Vores blog
Vores blog
Følg livet i Camillos Køkken; nyheder, events, aktiviteter, eksperimenter, rejser og læs klummer
Food market, Palermo. Photo Jørgen Smidstrup

Blogpost 01.10.2023

Klumme i POV International

Camillo debuterede i september 2023 som klumme-skriver i det fine medie POV International med “Luk øjnene og forestil dig, at du er på Sicilien”.

En klumme om hvor dejligt det egentlig er at lave mad, om at have øje på detaljer, om at på samme tid være et fornuftigt og nydende menneske, om at følge sin mavefornemmelse og om at lege og sætte sig selv fri. Alt det suppleret med opskrifter på to skønne pizzaer fra Camillos Køkken.

Cirka en gang om måneden vil Camillo fremover optræde i spalterne hos POV. Det bliver sjovt.

screendump2frapov-pizza-780
Screendump fra POV. Foto Malthe Ivarsson

Her er et lille uddrag fra klummen i POV:

“Mit køkken, Camillos Køkken, er ikke et luksuskøkken. Det er et glad og fornuftigt køkken, det er et sjældent mix af nordjysk snusfornuft, evig nysgerrighed, moden pragmatisme og et konstant ønske om en italiensk levestil.

Det er madmor på eventyr, det er ‘nose to tail’-logik, både med dyr, fugl, fisk, grøntsager, bønner, linser og den slags – og med køleskab og skuffer. Brødet bliver brugt til sidste skorpe, daggammelt brød optræder utroligt mange steder, det sidste stykke af osten ender i en italiensk frittata eller en fransk omelet.

Når der bliver ryddet op i køleskab eller skuffer, kommer der altid noget godt ud af det: en nærende suppe, en dejlig ovnret, dampede eller ovnbagte grøntsager, der får deres sidste velfortjente liv med et strejf af den bedste olivenolie, en helt ny pastaret ser verden, en fond bliver kogt på et kyllingeskrog og de grøntsager, der prøvede at gemme sig på nederste hylde – en fond, der dukker op i en skøn risotto et par dage senere.

Selvfølgelig er der stadig – og altid – fokus på detaljerne, på det lækre og de små tricks, der gør livet værd at leve (som jo er en luksus i sig selv).

Det kan være lidt revet citronskal, fritterede kapers, en god parmesan over pastaen eller spejlægget, den sidste ‘gnalling’ pancetta, der bliver ristet og drysset over suppen eller rødbeden, brødkrummen, der bliver parret med friske krydderurter og brugt overalt, porretoppen, der bliver sprødstegt og måske lige vendt med saften af en halv appelsin – det er detaljerne, der gør det. Det er detaljerne, der giver retten det sidste ‘pift’.

Detaljerne er jo ikke bare detaljer, de fuldender billedet, de samler retten, de binder det hele sammen – som den berømte designer Charles Eames udtalte (dog i en lidt anden sammenhæng): “The details are not details. They make the design”.”

Resten kan læses hos POV International – oven i hatten finder du opskrifter på to dejlige pizzaer fra Camillos Køkken.