Vi elsker at skrive, udvikle, designe og illustrere kogebøger – og nu er vi på banen med en helt ny bog “Camillos fornemmelse for sommer“. Den 3. bog fra Camillos Køkken, først kom “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“, et par år senere kom “Spis & Strik“ og nu er det blevet tid til en bog med lystige, sommerlige opskrifter.

“CAMILLOS FORNEMMELSE FOR SOMMER”. Mere end 50 opskrifter, 8 essays, masser af fotos og illustrationer, 168 sider. Kr. 300. (1. oplag 2022).

Den nye kogebog fra Camillos Køkken “Camillos fornemmelse for sommer” er en fejring af sommeren. En påskønnelse af livet og en opfordring til at dele – historier, oplevelser, mad, terrasse, havestole, overskud og glæde.

“Camillos fornemmelse for sommer” tænder for solen, fejer skyerne af himlen, tæmmer vinden, planter farver i haven, sætter blade på træerne og blus på køkkenet. Åbner for sorgløse samtaler, intense øjeblikke, høje grin og munter melankoli.

Bogen er en invitation til at samles om det gode måltid med venner, familie og nogle, du har lyst til at lære at kende. For at fejre samværet og for at tale sammen, om sommerens lette og lyse emner – og også om udfordringer og tidens alvorlige begivenheder.

Mere end 50 opskrifter med alt det gode, sommeren byder på – og en samling essays, der hylder alle sommerens stemninger.

Du finder masser af grøntsager og ‘grønne op­skrifter’. Der er drinks og snacks, sprøde salater, der er pasta, risotto, pizza, lasagne, tabouleh, der er fisk og muslinger, der er kylling, meatballs, gris og en enkelt okse. Du finder et udvalg af Camillos brød-favoritter, og der er søde kager og desserter med sommerens bær og frugter. Det er gode sager, der kan følge dig hele sommeren igennem på bedste vis – og klæde dig på til at invitere lige præcis de gæster, du har lyst til at se. Alt i en afslappet stemning, og med opfordringer til at passe på Moder Jord, lytte til sin fornuft, til sin lyst og til sin maves knurren.

Mellem bogens opskrifter serverer vi otte essays; “Camillos fornemmelse for sommer” om sommerglæde og sommerlængsel, “Værten venter” om at være en god vært, “Det handler om smag” om at være åben og nysgerrig, “Italia, Amore Mio” om hvorfor Camillo har tabt sit hjerte til Italien, “Sommerkøkken ved Vesterhavet” om at forfølge drømme, “Giv os i dag vort daglige brød” om omsorg og sprød skorpe, “Det allerførste kys” om minder, måltider og rejser – og “Du danske sommer…” om musik og melankolske sommerminder.

168 sider, stort format, soft cover, smukt design, masser af lystige illustrationer og skønne fotos.

“Camillos fornemmelse for sommer” er skrevet af Jørgen Smidstrup, designet af Helle Marietta, fotograferet af Malthe Ivarsson og Jørgen Smidstrup. Udkommer på Lower East Press.

“MAD, DER FÅR FOLK TIL AT TALE SAMMEN. CAMILLOS KØKKEN”. 145 opskrifter, 175 fotos, 352 sider. Kr. 350. (1. oplag 2017, 2. oplag 2018).

“Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“

Skrevet og udviklet af Jørgen Smidstrup, designet og illustreret af Helle Marietta, fotograferet af Malthe Ivarsson og Jørgen Smidstrup. Udgivet på Lower East Press og Strandberg Publishing – og trykt hos Specialtrykkeriet Arco.

“En bog om alt det magiske, der sker, når vi samles omkring et bord med veltillavet mad. Om, at hvis vi gør os umage, påvirker det os, det påvirker det vi taler om, det vi spørger til, og den måde vi svarer på. Bogen er proppet med opskrifter på retter, der med garanti får os til at tale sammen. Til hverdag og til fest. Med venner, familie, naboer, kærester og partnere. Om liv, nogle gange om død, om kærlighed, om arbejde, om planer, om drømme, om nærvær, om længsler, om det der kan være svært – og lidt om mad.

Maden er lavet med dyb inspiration fra det italienske, det franske og det danske køkken og med afstikkere til den øvrige store, spændende verden omkring os. Bogen er fyldt med historier, tips, tricks, holdninger og billeder. Mange billeder. Du finder appetizers, salater, forretter, supper, pasta, risotto, hovedretter, brød, desserter – og drinks dertil. Der er masser af grønt, der er kød, fugl, fisk, pasta, ris, bønner og linser. Det dufter og smager godt, altid. Og det får du det også til, bare du gør dig lidt umage.“

“SPIS & STRIK”. 96 sider. Kr. 220. (2020).

SPIS & STRIK er en bog med strikkeopskrifter af Marianne Isager og med madopskrifter fra Camillos Køkken. Alle opskrifter er bygget op omkring en frugt eller en grøntsag. Du møder tomat, rødbede, æble, blomkål, squash, citron, chili og oliven – som smukt og lunt strik og som skønne, lystige retter, der nemt kan lande på dit spisebord.

Du finder bl.a. seks smukke trøjer, et skønt, flagrende tørklæde, flotte klude, sprøde pizzaer, friske salater, lækre snacks, friskfangede fisk, spicy muslinger, søde kager og drinks til solnedgangen ved havet. Bogen er også fyldt til briste-punktet med helt nye, smukke fotos fra Tversted og omegn. Spis & Strik handler også om, at vi har brug for pausen og om stoltheden over, at skabe noget med sine hænder.

Spis & Strik er skabt på Tversted Skole i Nordjylland. Her har Isager udviklet en lille perle – et aktivt og moderne kulturhus. Om sommeren dukker Camillos Køkken op på den tidligere folkeskole med salon-aftener, fællesspisninger, frokoster og meget mere.

Spis & Strik
Strikkeopskrifter: Marianne Isager
Madopskrifter: Jørgen Smidstrup
Design & illustration: Helle Marietta, Lower East
Foto: Malthe Ivarsson
Findes både i en dansk og i en engelsk version.

Køb bøgerne:

Bestil direkte hos os via email camillo@camilloskitchen.com

Mange boghandlere rundt omkring i Danmark har også bøgerne på hylderne eller kan bestille dem hjem til dig.

Find også bøgerne hos:

Lower East Lab, Waldemarstrasse 38, Kreuzberg, Berlin
www.lowereastlab.de