Tak for fire skønne somre

Tusind tak for fire skønne år med Camillos Sommerkøkken på Tversted Skole. Vi ser med glæde og stolthed tilbage på en forrygende tid med sommermiddage, frokoster, salonaftener – og jazzgryder, jazzgæster, bryllupper, guldbryllup, gravøl, barnedåb, fødselsdage, vinsmagninger, yoga- og strikkekursister, koncerter og hvad vi ellers har haft på programmet gennem fire sjove år på skolen. To kogebøger har vi også skabt undervejs; “Spis & Strik“ og “Camillos fornemmelse for sommer“. 

Camillo & Marietta mod nye horisonter. Foto Martin van Meerbeke

#

Camillos Sommerkøkken har været en læreplads, en legeplads og en god business. Vi har lært en masse – og lært en masse glade, sjove, meget forskellige og meget livlige gæster at kende. Vi har tilmed gennem årene haft en skøn, farverig, munter og international flok fra Horne, Aarhus, Berlin, Bogota, Bern, København, Norge og Tversted “bag scenen” – i køkkenet og i salonen. 

Denne sidste sommer på skolen var travl, varm og vellykket, fyldt med liv og gæster – og som en prik over et i, havde vi en skøn jazz-uge her midt i oktober med jazzgryder og sprøde toner. Nu er det tid til nyt, ejerne bag Tversted Skole har andre planer med deres køkken og lokaler – og vi drager videre.

Vi glæder os til, at vi skal videre mod nye horisonter. Vi er selvfølgelig vemodige over at forlade de efterhånden godt trådte stier i køkken og salon, kede af at sige farvel til gæster, der har gjort Camillos Sommerkøkken til deres stamsted, deres ferieoplevelse og ‘home-away-from-home’. Men nye eventyr og nye oplevelser venter. Nye idéer skal foldes ud. 

Drinks i Camillos Køkken. Fra “Camillos fornemmelse for sommer“. Foto Malthe Ivarsson

#

Vi har i november og december to eksklusive “Camillo’s Table”-middage i private hjem i København og Thorsager, og middage i Berlin på programmet. Vi planlægger en række ‘art dinners’ i Berlin, hvor kunst og kunstnerne er i centrum – sekunderet af legesyge retter fra Camillos Køkken. Vi har påbegyndt udviklingen af tre nye kogebøger fra Camillos Køkken, med en research-fase, der byder på rejser ud i verden, ‘test-middage’ her og der, udvikling af nye retter og opskrifter, de første streger til nye illustrationer, nye fotografier, nye tekst-bidder til essay omkring glæderne ved spisebordet og meget, meget mere. Det næste halve år vil vi besøge mennesker, spisesteder, byer og lande, for at blive inspireret, for at tale med folk med hænderne i maden og fingrene på pulsen. Vi glæder os til at suge til os, til at dele erfaringer, til at gå i dialog, at lære mere – omkring al det der mad, der får folk til at tale sammen. 

I foråret 2023 afholder vi ‘food safari’ i vores elskede ‘hjemby’ Berlin; dage hvor vi smager os igennem byen, og kigger på råvarer, mad, spiseoplevelser og mennesker – med Camillo’s Kitchen Lab i Berlin som udgangspunkt og base (mere info, priser og datoer i kalenderen om kort tid).

Vi holder også ører og øjne åbne for spændende muligheder for at dukke op i sommeren 2023 med en ny version af Camillos Sommerkøkken. Hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder vil fremtiden vise. Et faktum er, at vi elsker at være værter, servere lystig mad, skænke gode vine og skabe fine, hyggelige middage og salonaftener, der inspirerer og glæder – og vi tillader os selv at drømme om et sted, der vil skabe varig værdi for os og for andre.

Tusind, tusind tak til alle jer, der igennem de sidste fire år har lagt et eller mange besøg i Camillos Sommerkøkken, som har nydt at være der – og som i meget høj grad, og i fin og munter stil, har bidraget til, at vi kunne skabe en fed og livlig sommerrestaurant. Tak for, at I har medbragt børn, forældre, venner, naboer, hunde, forretningsforbindelser og gæster fra det store udland. Det er fuldstændig fantastisk, hvor mange historier vi har hørt, hvor mange gode samtaler vi har haft, og hvor mange nye relationer vi har set blive skabt gæsterne imellem. Hvis vægge kunne tale… TAK! Og tusind tak til alle, der har deltaget i vores salon-aftener, hvor vi med mad i munden og vin i glasset har talt om fællesskaber, råvarer, kunst, byudvikling, arkitektur, Rolling Stones, Johnny Cash, Kim Larsen, Berlin, Spanien, musik, sangtekster, om at skabe, om måltidet og meget, meget mere. Tusind tak til alle engagerede og passionerede oplægsholdere i salonen – og tak til Feriepartner, der har støttet vores saloner økonomisk. Tusind tak til alle, der har snittet, hakket, vasket op og sunget højt i køkkenet. Tusind tak til alle, der har bakket op, hjulpet, besøgt og støttet os hele vejen igennem.

Citat Eleanor Roosevelt. Foto Jørgen Smidstrup

#

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. (Eleanor Roosevelt)

Læs også essayet “Sommerkøkken ved Vesterhavet“ fra vores nyeste bog “Camillos fornemmelse for sommer“ (link)

På gensyn i Camillos Køkken – kærligst Camillo & Marietta

#

Hold øje med fremtiden på instagram, facebook og vores kalender her på sitet.

Camillos Sommerkøkken. Foto Malthe Ivarsson
Sommerbilleder fra “Camillos fornemmelse for sommer“. Foto Malthe Ivarsson


8 responses to “Tak for fire skønne somre”

 1. I er allerede savnet
  Kære begge 2
  Når I dukkede op i Tversted, fik vi “ fornemmelsen af sommer”. Tak for det lille , skønne sted I skabte. Det har givet os en masse glade og intense timer med dejlig mad og intense samtaler – ting der fremkalder og styrker livsglæden. Håber at se jer på samme breddegrad igen – og gerne med Camillos Sommerkøkken. :))

 2. Lars Bak says:

  Hej I to
  Tak for mange sommermøde i Tversted. Vi har været der med familie, venner og alene – også i Århus.
  Vi ses forhåbentlig igen somewhere
  Kh.
  Vibeke og Lars……og Molly.

 3. Poul says:

  Hvor ærgerligt og hvor dejligt at vi oplevede det.
  God vind fremover

 4. Birgit Quadt-Esslinger says:

  We will miss you, Camillas Kokken. Thank you so much for your Summer Kitchen in Tversted! We hope, you will find another opportunity nearby…

  We will also miss Keramik Cafe by Dorthe Hansen when we return next summer… You see you also made friends living in Munich…

  Is there any possibility to buy one of your latest Cooking Book Edition, which was only written in danish?

  • Camillo says:

   Thank you so much! Good to know that we friends in Munich 😉
   Let’s see what the future will show.
   We gladly send our latest book to you, “Camillos fornemmelse for sommer“. We can do that when we are back in berlin this week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *