It’s time! Tid til asparges

Nu er der tid for hvide asparges! Find nye danske eller nye tyske – og prøv denne enkle, helt vidunderlige opskrift med de fine asparges. Til gode tider og lystige stunder, deler vi hjertens gerne ud af lækre, nemme, livgivende opskrifter fra Camillos verden.

Hvide asparges fra himlen. Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

En dejlig måde at tilberede og nyde hvide asparges på; de bliver helt sprøde, så sprøde at man forledes til at tro, at det er helt forkert, at det slet ikke skal være sådan, smage sådan. Prøv det. Du vil bestemt ikke fortryde, og det vil tilføje nye dimensioner til dit aspargesunivers. Lærte denne måde at tilberede hvide asparges på af min yndlings-vinhandler i Kreuzberg, Berlin. Siden da har jeg tilberedt dem hundredevis af gange, spreder gladeligt opskrift, fremgangsmåde, asparges og smør til venner, bekendte og gæster – over grænser og over lystige samtaler.

#

Hvide asparges fra himlen

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Hvide asparges, 3-4 stk til hver
Smør, ca. 125 g
Sukker, 1 tsk
Flagesalt, 1 tsk
Krydderurter, ½ bdt (persille, purløg eller kørvel)

Skræl aspargesene. Brug en tyndskræller eller kartoffelskræller. Læg aspargesene på et bræt eller et bord, skræl fra hovedet og nedefter. Knæk de nederste ender af, du kan mærke, hvor de ­begynder at blive hårde og seje.

Læg aspargesene i et ovnfast fad, drys med salt og sukker, rul aspargesene rundt så salt og sukker hænger ved. Lad dem stå og trække en halv times tid. Hæld den væde fra, der trækker ud af aspargesene.

Varm smørret langsomt op i en gryde, lad den hvide valle synke til bunds. Hæld det klarede smør over aspargesene og stil fadet i en forvarmet ovn på 100 grader varmluft. Giv dem 12-15 minutter. Tag fadet ud af ovnen – og fisk aspargesene op, lad dem dryppe lidt af. Anret på 4 frokosttallerkner ­eller et stort fad, server med et par, gode skefulde af smørret og et grønt drys henover.

Resten af smørret sætter du i køleskabet og bruger til alt andet godt.

Tænk ikke på at servere noget hertil, her skal du bare nyde aspargesene i fulde drag. Du må selvfølgelig gerne drikke et glas koldt hvidvin til…

Marked i Firenze. Foto Jørgen Smidstrup

Asparges-ko fra Beelitz, Brandenborg.Comments are closed.