Muslinger med æble & chorizo

Det er (stadig) en tid, hvor vi skal passe på os selv og hinanden. Og tid til forkælelse – og tid for muslinger! Prøv denne skønne ret med muslinger, tomater, æble, chili og chorizo. Det er gode sager, ‘som lokker på læben frem et smil’ – både på dine og din families.

En intens og dejlig ret med muslinger. Med friskhed og syrlighed fra æble og tomat, med styrke og bund fra chorizo og chili – og med saftighed og lidt bitterhed fra øl. Det er virkelig en ret, der egner sig til venner og familie omkring bordet. I disse corona-tider, skal vi begrænse hvor mange vi ser – så hold det til de nærmeste få – og glæd dig til, at der kommer en tid efter denne. Gryden midt på bordet, en stak dybe tallerkner, en kurv med grillet brød, øl og vand i kande, vin på flaske, og så bare lade snakken gå og tiden flyve afsted.

Muslinger med æble & chorizo. Foto Malthe Ivarsson

#

Opskriften er fra “Spis & Strik“ – en bog med madopskrifter fra Camillos Køkken og strikkeopskrifter fra Marianne Isager.

4 personer (hovedret)
Blåmuslinger, 2½ til 3 kg
Tomater, ca. 500 g modne eller to dåser gode flåede tomater
Løg, 2 stk
Rød chili, 1 stk
Æbler, 2 stk
Chorizo, 125-150 g
Extra jomfruolivenolie, 2-3 spsk
Æbleeddike (eller hvidvinseddike), 1 spsk
Pale ale eller pilsner, 33 cl
Persille, bredbladet, ½ bundt
Grønt pynt, persille eller fennikeltoppe
Friskkværnet peber
Brød, grillet eller ristet

Skyl muslingerne i rigeligt vand, gå dem efter med fingrene eller skrub dem let med en ren svamp eller lille børste. Hiv skægget af dem. Smid de muslinger ud, der er beskadigede, og dem, der er åbne. Prøv dog først at give dem et klem eller bank dem let mod køkkenbordet, måske begynder de at lukke sig, så er der nemlig stadig liv i dem. Nu er muslingerne klar til tilberedning.

Klargør tomaterne: Sæt en gryde vand over, skær et lille kryds i toppen af hver tomat. Smid tomaterne i gryden, når vandet koger, giv dem knapt et minut deri, fisk op, og læg straks i en skål med iskoldt vand. Pil skindet af, og hak tomaterne groft.

Snit løg og chili fint. Skyl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både og chorizo i strimler. Vask persillen, og hak den groft. Varm olien i en stor tykbundet gryde, svits løg og chili heri i cirka 5 minutter, tilsæt æbler og chorizo, og lad dem stege med i yderligere 5 minutter. Tilsæt de hakkede tomater, og lad dem stege med i 5 minutter sammen med eddiken. Tilsæt muslinger, øl og det meste af persillen. Lad muslingerne dampe under låg, til de har åbnet sig, det tager cirka 6-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.

Rist eller grill nogle skiver godt brød, og server til.

Sæt gryden på bordet sammen med en stak tallerkner. Eller anret i 4 store, dybe tallerkner, husk at få al den gode suppe med. Server med friskkværnet peber og resten af persillen.

Tip
Finder du ikke chorizo, kan du fx bruge en god salami, den italienske pølse salsiccia eller en anden god fast og velsmagende pølse. Du kan også servere muslingerne som en lækker forret, beregn cirka halv mængde.

Læs mere om bogen Spis & Strik“ her.Comments are closed.