Salat, gulerødder & peberfrugter

Camillos opskrifter. Corona eller ej, ude eller hjemme. Du skal ha’ noget godt mad. I dag kan du lave denne skønne salat med bagte gulerødder og peberfrugter. Til gode tider, krævende tider og lystige stunder, deler vi en række lækre, nemme, livgivende, opmuntrende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Salat med gulerødder & peberfrugt fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson.

En skøn blanding af den sprøde, lette og friske salat – og de tungere, smagfulde gulerødder og peberfrugter. En ganske enkel salat, vidunderlig om sommeren og resten af året med smag af sommer. En lille halv time i ovnen får det bedste frem i gulerødderne og det søde frem i peberfrugterne.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Salat med gulerødder & peberfrugter

4 personer
Grøn salat, 2 store håndfulde, blandet rucola, romaine, hovedsalat

Gulerødder, 5-6 stk
Fennikelfrø, 1 tsk
Spidskommen, 1 tsk
Karry, 1 tsk
Hvidløg, 1 fed
Sesamolie eller en god nøddeolie, 2-3 spsk

Rød peber, 2-3 stk
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber
Skovsyre eller brøndkarse

Dressing
Extra jomfruolivenolie, 3 spsk
Appelsinsaft, friskpresset, 3 spsk
Hvidvinseddike, 1 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Knus fennikelfrø og spidskommen let sammen i en morter sammen med karry. Snit hvidløgene fint. Skær gulerødder i kvarte på det lange led, smid dem i et ildfast fad med et godt skvæt sesamolie sammen med krydderierne, hvidløget og lidt salt og peber. Vend det hele grundigt rundt. Sæt fadet i ovnen en halv times tid ved 180 grader varmluft.

Rens peberfrugterne og skær dem ud i lange strimler. De skal også i et ildfast fad. Vend dem med olivenolie og salt og peber, i ovnen med fadet – også en halv times tid ved 180 grader.

Bland imens dressingen; rør olivenolie godt sammen med appelsinsaft og eddike, smag til med salt og peber.

Tag peberfrugter og gulerødder ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Bland salat­erne sammen, hæld dressing over og vend godt rundt, anret på et stort fad eller i 4 dybe tallerkner, læg gulerødder og peberfrugter over. Server – pynt gerne med lidt skovsyre, brøndkarse eller blomster.

Tip
Hvis du ligger inde med et par gode og modne avocadoer, vil de passe fortrinligt ovenpå salaten.

Food market, Torino, Italy. Photo Jørgen Smidstrup


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *