Kanin & dijon

Camillos opskrifter. Corona eller ej, ude eller hjemme. Du skal ha’ noget godt mad. I dag kan du lave denne helt vidunderlige gryde med kanin og dijonsennep. Har du ikke lige en kanin ved hånden, prøv så i stedet med en god kylling. Til gode tider, krævende tider og lystige stunder, deler vi en række lækre, nemme, livgivende, opmuntrende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Kanin & dijonsennep fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Det her smager SÅ godt. Fik jeg at vide, at jeg skulle dø i morgen, ville jeg spise denne ret som mit sidste måltid. Måske skal det så være i Dijon, Frankrig? Jeg kunne selvfølgelig også udsætte at forlade denne verden, og vente til jeg er 94 år gammel. Det er sensommer, jeg er klædt i et lyst hør-jakkesæt, er brunet af den gode sommers sol, har lige spist den sidste bid af kaninretten, tørret mig om munden med en blød stofserviet, og har taget den sidste slurk af et ekstra godt glas Bourgogne…

Hvis ikke det lykkes dig at løbe en kanin op, så prøv i stedet at fange en god kylling, og brug den i retten.

#

Kanin & dijonsennep

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Kanin, 1 stk
Dijonsennep, 4 store spsk, ca. 100 g
Skalotteløg, 200 g, små
Champignon, 250 g
Hvidløg, 3-4 fed
Smør, 50 g
Bacon, 4-5 solide skiver
Hvidvin, 3 dl
Timian, 2-3 stilke
Laurbærblade, 3-4 stk
Piskefløde, 1 dl
Citron, saft fra 1 citron
Flagesalt
Friskkværnet peber
Persille, ½ bdt

Parter kaninen i cirka ti stykker – to forben, to lår (som du igen deler i to) og tre-fire rygstykker, du kan også bede din slagter om at gøre det. Krydr stykkerne med salt og peber, og vend dem godt med dijonsennep i en stor skål, stik fingrene ned i skålen og masser sennep godt ind i kaninstykkerne. Brug ­meget gerne et helt frisk glas sennep, det skal dufte godt, skarpt og stærkt.

Pil skalotteløgene. Rens champignonerne og del dem i halve. Pil og halver hvidløgsfeddene på langs. Smelt smørret i en tykbundet gryde, meget gerne din stegegryde. Når smørret er bruset af, bruner du kanin, baconskiver, de hele skalotteløg og hvidløgene i cirka 10-15 minutter. Vend af og til uden at stikke i kødet og pas på, at du ikke steger alt for varmt. Tilsæt hvidvin, lad det koge ind i små 5 minutter. Tilsæt champignoner, timian og laurbærblade, skru ned for varmen og lad retten simre i cirka 20 minutter med låg på.

Tag kaninstykkerne og baconen op. Hold det varmt. Smid timiangrene og laurbærblade ud. Tilsæt fløden. Lad det koge kort igennem. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.

Skær baconen i mindre stykker, og kom dem tilbage i gryden sammen med kaninen. Varm det godt igennem. Sæt gryden på bordet eller anret i 4 store, dybe tallerkner. Server med friskhakket persille.

TIP
Hvad du skal spise til? Et godt bud er en helt enkel salat med forskellige grønne, sprøde salatblade, en smule helt tynde skiver rødløg (smid dem i en skål med isvand i 10 minutter, så bliver de sprøde og lækre) og en god olie-eddike-dressing til. Og gerne lidt groft brød på bordet. Du kan også med held grave en 80-er klassiker frem; hasselback-kartoflen. Eller servere små, ovnbagte kartofler til, vendt i extra jomfruolivenolie og flagesalt. Og så selvfølgelig en lækker kartoffel- & sellerimos

Kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Er du nysgerrig på mere fra Camillos Køkken? Ønsker du et hav af lækre opskrifter til hverdage og festlige fredage? Bestil bogen på camillo@camilloskitchen.com – den koster kr. 350,-Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *