Hemingways porrer

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag marinere en håndfuld porrer & finde en Hemingway-novelle frem og læse den højt for naboen. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Porrer på blåt bord i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Læste engang for mange år siden i en Hemingway-roman om en butler, der tilberedte marinerede, kolde porrer til hovedpersonen (sikkert Hemingway selv). Porrerne fik han ofte serveret om formiddagen, om lørdagen fik han undtagelsesvis lov til at få en iskold øl til. Det var beskrevet så detaljeret, så levende og så lækkert, at jeg næsten kunne smage det – jeg måtte i køkkenet for at udvikle min version af de marinerede porrer. Retten egner sig fortrinligt til forret og frokostret – eller som til tilbehør til fx saltimbocca di pollo, polpetter, kylling eller koteletter af gris.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Porrer, 4-8 stk, tynde
Groft salt, 1 spsk

Vinaigrette/marinade
Extra jomfruolivenolie, 5 spsk
Hvidvinseddike, 2 spsk
Dijonsennep, 1 spsk
Estragon, frisk, ½ bdt
Flagesalt
Friskkværnet peber

Skær bund og top af porrerne, rens og skyl dem forsigtigt. Del porrerne i 2 eller 3 på tværs. Sæt en gryde med vand over på blusset, tilsæt salt, når vandet koger og skru ned. Læg nænsomt porrerne i vandet og lad dem koge ved svag varme i 5-6 minutter. Fisk dem op, og læg dem i iskoldt vand (for at stoppe kogningen) i kort tid. Læg porrerne på et rent viskestykke, og lad dem køle af.

Lav imens vinaigretten; pisk eddike og køkkenvarm sennep sammen, pisk langsomt olien i, indtil vinaigretten har en tyktflydende konsistens. Smag til med salt og peber. Pil estragonbladene af stilkene og snit dem fint – rør halvdelen i vinaigretten.

Læg de kolde porrer på et smukt fad, hæld vinaigretten over og lad dem stå og trække i en halv times tid – server med den sidste del estragon over.

Tip:
Hvis ikke du finder estragon, så kan du bruge finthakket persille i stedet.

Hemingway & kat


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *