Peberfrugtcreme

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du ‘keep it simple’ – og så lige lave en peberfrugtcreme, der er så lækker og god til alt, også til naboen faktisk. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Peberfrugtcreme fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Den skønneste og blødeste smag af bagte peberfrugter og god olie. Lav gerne rigeligt, det er et sikkert hit på ethvert spisebord. Godt til alt! På lidt ristet brød eller blot i en skål sammen med godt brød. Du kan også lige vende peberfrugtcremen sammen med letkogte grøntsager eller stille den på frokost- eller aftenbordet i en skål for sig selv.

#

1 PORTION
Røde peberfrugter, 8 stk
Rød chili, 1 stk
Hvidløg, 5-6 fed
Extra jomfruolivenolie, ca. 1 dl
Flagesalt
Friskkværnet peber

Halver og rens peberfrugterne, flæk chilien og fjern kernerne. Læg det hele i et ildfast fad med skindsiden opad, stænk med olivenolie. Bag i ovn sammen med hvidløgsfed, som du knuser let med en kniv (lad vær med at pille dem nu). 200 grader varmluft, cirka halv time. Hold øje med chilien, måske er den færdig lidt før. Tag fadet ud af ovnen og lad peberfrugterne køle lidt af. Læg dem i en plasticpose i et kvarters tid, og derefter kan du (nogen­lunde) let fjerne skindet fra dem. Fjern også skallen fra hvidløgsfedene. Blend chili, peberfrugt og hvidløg med en stavblender. Rør cremen lækker og lind med olivenolie lidt ad gangen og smag til med salt og peber.

Auberginecreme, kikærtecreme – og så peberfrugtcreme. Foto Malthe Ivarsson.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *