Bloody Mary

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kunne det måske være rart med en drink? Ta’ en Bloody Mary når der er ‘drinks’o’clock’ – og ræk gerne én ind til naboen også. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Bloody Mary fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Fra kogebogen “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken”. Udgivet på Lower East Press & Strandberg Publishing.

Fandt denne Bloody Mary-opskrift, “The Original from Harry’s New York Bar, ­Paris”, i en godt brugt og slidt bog, der stod i reolen på en dejlig hippiebar på den græske ø Amorgos. Man kan sige meget om Mary. Udover at være en stor støtte for vores kommende konge, hjælper hun altså gevaldigt på tømmermænd. På et museum i København havde de på et tidspunkt en skøn weekendbrunch-buffet, hvor der i menuen var inkluderet Bloody Mary til fri afbenyttelse. Det er god stil! Hvis du holder en middag derhjemme, hvor der kan være risiko for, at gæsterne møder op med tømmer­mænd, så server en Bloody Mary som velkomstdrink, så kommer der ikke flere patetiske klynk fra dem.

#

1 drink
Vodka, 4 cl
Citronsaft, 1 cl
Worcestershire sauce, 1-2 stænk
Tomatjuice, ca. 1 dl
Salt, ca. ½ tsk
Cayennepeber, ca. 1 knsp
Friskkværnet peber, ca. 1 knsp
Limeskiver
Isterninger

Hæld vodka og citronsaft over isterninger i et højt glas, tilsæt lidt Worcester­shire sauce og top med tomatjuice. Krydr med salt og de to pebre, rør rundt i glasset og server med en limeskive. Bemærk at denne version er uden Tabasco sauce, her gør cayennepeber, salt, peber og citronsaft jobbet.Leave a Reply

Your email address will not be published.