Kaninens drøm

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag grønt, nemt og lækkert; Kaninens drøm. Lav en smuk tallerken til naboen også. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Kaninens drøm i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

‘Kaninens drøm’ blev skabt en dag i Camillos Køkken, hvor vi havde et selskab, hvor de fleste af gæsterne var vegetarer. Det var sommer, der var sol, der var masser af nye og friske grøntsager at finde. Og da det var en festaften, skulle aftenens hovedret jo både smage skønt og se festlig ud. Siden er det blevet en ret, jeg meget gerne ryster ud af ærmet til andre glade anledninger, til både vegetarer og til ikke-vegetarer. Grunddelen i retten er en lækker zucchini-puré smagt til med smør – og så tilføjer jeg, afhængig af sæsonen, gode og farverige grøntsager. Du kan følge trop og prøve opskriften her. Du kan variere, som du har lyst til, og som din have eller grøntsagskasse byder på.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Tomater, 8 små
Skalotteløg, små, 4-8 stk
Nye kartofler, små, 8 stk
Gulerødder, 2-3 stk
Champignoner, 4-8 stk
Hvidløg, 2 fed
Timian eller rosmarin, 2 kviste
Forårsløg, 4 stk
Extra jomfruolivenolie, ca. 2-3 spsk
Smør, 1 tsk

Zucchini, 3 stk, ca. 500-600 g
Smør, 2-3 spsk

Persille, ½ bundt
Flagesalt
Friskkværnet peber

Skyl tomaterne, tør dem og sæt dem på en bageplade. Rens skalotteløg og sæt dem hele på samme bageplade. Drys salt og peber over og stænk med olivenolie. Vask kartoflerne, læg dem i et lille ildfast fad. Vend dem med 1 spsk olivenolie og salt og peber. Sæt kartofler, tomater og løg i ovnen ved 140 grader varmluft. Lad dem bage i 30-40 minutter.

Vask gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Steg dem på en pande med 1 spsk olivenolie ved svag varme i cirka 20 minutter.

Rens champignonerne, steg dem sammen med hvidløg og timian eller rosmarin ved svag varme på en pande med 1 tsk smør. Drys salt og peber over. Steg i cirka 10 minutter.

Skræl zucchinierne og skær dem i grove stykker. Damp dem i en smule vand i cirka 10 minutter, til de er møre. Hæld næsten alt vandet fra, og blend zucchinierne sammen med salt og friskkværnet peber. Rør 2 spsk smør i. Smag til, eventuelt med lidt mere smør.

Rens forårsløgene. Sæt en gryde med en smule vand på blusset. Når vandet koger, damper du forårsløgene heri i cirka 2 minutter sammen med 1 tsk salt og 1 tsk smør.

Skyl og hak persillen fint.

Anret i 4 store, dybe tallerkner. Først den varme zucchini-puré, og så lægger du tomater, forårsløg, gulerødder, champignoner, skalotteløg og kartofler smukt i puréen. Drys med persille og lidt flagesalt, og kværn lidt peber over. Server straks.

Camillos Sommerkøkken, Tversted Skole, 2019

Se flere billeder fra Camillo Dinners i Berlin – på linket her.Leave a Reply

Your email address will not be published.