Lunefulde æg

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag dykker vi ned i filmens verden og henter inspiration til ‘lunefulde æg’ – naboen har “Lunefulde måne“ på dvd… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Lunefulde æg i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Idéen til disse lunefulde æg er fra den dejlige film fra slut-80’erne “Lunefulde Måne”. Da det i filmen står allersværest til i den store italienske familie i New York, samles familiens medlemmer i køkkenet for at få styr på sagerne og talt ud om tingene – især det med kærligheden. Ved komfuret laver mama et hul i brødene, lægger brødet på panden og slår et æg ud over – og de familiemæssige tråde bliver på højdramatisk vis redt ud, og kærligheden finder sin vej. Måske det også virker i dit køkken, hvis det skulle blive nødvendigt?

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Brød (fx Italian Farmhouse bread) eller toastbrød, 4 skiver
Æg, 4 stk
Smør, 1 tsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Skær et fint lille hul i brødet, cirka på størrelse med en æggeblomme. Måske har du et udstikkersæt? Sæt en stor pande på blusset, smid en klat smør på. Når det smelter og bruser let, lægger du brødskiverne på panden, slår et æg ud ‘i’ hver skive, forsøger at få blommen til at ligge fint i hullet og hviden ud over resten af brødet. Skru ned for varmen, drys lidt salt og kværn peber over, og lad det stege i 2-3 minutter. Med et snuptag (og en palette) vender du brødet, og giver det 1 minut på den anden side. Og serverer straks – til morgenmad, brunch eller frokost.

Køkkenscene fra ‘Lunefulde måne’
Der er meget at drøfte i ‘Lunefulde måne’, om kærligheden.
Vidunderlige Cher og vidunderlige Nicolas Cage i ‘Lunefulde måne’.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *