Linguine & fisk

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kunne det måske være lækkert med en dejlig pastaret med linguine og en frisk fisk? – Jeg elsker den her lidt rustikke opskrift, naboen måske også? I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Linguine, fisk, dijon & kapers. Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Åh pasta! Det er så såre enkelt, så lækkert og en smule syndigt – jeg elsker at spise pasta. Pasta kan både være det hurtige måltid på en hverdagsaften – og det kan være et enormt festligt måltid, der kræver lidt mere tid, men stadig er enkelt. At lave en god pastaret kræver tilstedevær, du skal være opmærksom og få det bedste ud af alle råvarerne. Som belønning går der ikke så lang tid, før du har en dampende skål frisklavet pasta på bordet – til en forventningsfuld, stor eller lille skare, der enten hjælper dig i køkkenet eller følger enhver bevægelse, du foretager dig, og tæller minutterne til de må gå ombord i pasta-tallerknen med gaffel og sult.

#

Linguine, fisk, dijon & kapers

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Fisk er lækkert, også med pasta. Spis endelig mere fisk, lær dig selv, dine venner og dine unger at spise mere fisk. Her bruger jeg lyssej – torsk, kulmule eller anden hvid fisk vil også være rigtigt godt. Prøv dig frem. Brug pastaen til at forføre, det har den gjort før, se bare hvor godt det gik med Vagabondens baggårdsromance med Lady, musik og ternede duge.

4 personer
Linguine, 400 g
Kulmule, torsk eller lyssej, 200-250 g
Kapers, saltede, 3 spsk
Bredbladet persille, 1 bdt
Dijonsennep, 4 spsk
Citron, saften fra 1 citron
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk

Vand, 2-3 dl
Laurbærblade, 3-4 stk
Enebær, 2-3 stk
Fish sauce, 2 spsk
Salt
Friskkværnet peber

Udvand de saltede kapers i et kvarters tid. Skift vand et par gange. Lad kapers dryppe af i en sigte. Hak persille (gem lidt til pynt og gem stilkene til senere) og kapers, bland det sammen med sennep, citronsaft og olivenolie i en stor skål.

Kog 2-3 dl vand op i en gryde eller en pande med høje kanter, med laurbærblade, enebær, stilkene fra persillen, fish­sauce og lidt salt. Pocher fisken (dvs lad den simre lige under koge­punktet) heri i knap 10 minutter. Tag gryden af blusset og lad fisken køle lidt af. Pil den i små stykker og bland den med sennepsblandingen, tilsæt 2-3 spsk af fiskevandet, smag til med salt og peber. Pas på med saltet. Måske skal der mere sennep i. Smag på det – og hold saucen lun.

Kog linguinen ‘al dente’ (så der stadig er lidt bid i pastaen). Hæld vandet fra. Bland linguinen godt med saucen, server på et stort fad eller i 4 store dybe tallerkner. Du har gemt lidt persille, som du nu drysser over sammen med friskkværnet peber og et skvæt citron. Du går nu i rask trav med fadet i hænderne til det dækkede spisebord, hvor folk allerede er bænket og glæder sig!

Tip

I stedet for linguine kan du bruge fettuccine (fx din hjemmelavede, link til opskrift her) eller tagliatelle. Begge lidt tykkere pastatyper, der er rigtig gode til at ‘trække’ saucen med op på gaflen.

Fish sauce finder du i asiatiske supermarkeder. Den er lavet af fermenterede, saltede ansjoser. Fiskesaucen erstatter ofte salt i det asiatiske køkken. Har du ikke fish sauce, så brug soyasovs eller saltede ansjoser.

Romantisk middag i baggården


Leave a Reply

Your email address will not be published.