Spaghetti con Polpettini

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du lave en dejlig portion spaghetti med små italienske kødboller. Det er det nærmeste du – og naboen – kan komme på Italien lige nu… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Spaghetti con Polpettini. Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Spaghetti med små kødboller. Nu hvor tiden desværre ikke er til et smut til Italien, så gå i stedet i køkkenet for at lave denne her ret. Dæk op ved spisebordet, find den ternede dug frem, find en god flaske ­toscansk vin frem eller en Nero d’Avola fra Sicilien. Det er næsten som at være der…

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Spaghetti con Polpettini

4 personer
Spaghetti, 400 g

Kalve- & grisekød, 300 g i alt, hakket
Brød, 2 skiver, daggammelt
Mælk, 1 dl
Hvidløg, 2 fed,
Persille, 1 bdt
Æg, 1 stk
Parmesan, 2-3 spsk friskrevet
Muskatnød, revet, ½ tsk
Salt, 1 tsk
Friskkværnet peber, ½ tsk
Mel, 1-2 spsk
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Smør, 1 spsk

Tomatsovs
Tomater, 3 store, modne
Flåede tomater, 1 ds
Løg, 1 stk
Hvidløg, 2 fed
Extra jomfruolivenolie, 2-3 spsk
Koncentreret tomatpuré, 1 spsk
Hvidvin, ca. 2 dl (eller vand)
Sukker, ca. 2 tsk
Salt
Friskkværnet peber

Start med tomatsovsen: Sæt en gryde vand over, skær et lille kryds i toppen af hver tomat. Smid tomaterne i gryden, når vandet koger, giv dem knapt et minut deri, fisk op og læg straks i en skål med iskoldt vand. Pil skindet af. Del tomaterne i kvarte og fjern de fleste kerner. Hak tomaterne groft. Hak løg og hvidløg fint.

Varm olie op i en tykbundet gryde, svits løgene heri 5-10 minutter til de er klare, tilsæt hvidløg og tomatpuré og steg det med i kort tid. Tilsæt de hakkede tomater og lad det stege i yderligere 5 minutter, hæld hvidvin ved og lad den koge ind et par minutter. Hak de flåede dåsetomater groft og tilsæt dem. Skru ned for varmen, og lad sovsen simre i en halv times tid. Tilsæt lidt vand, hvis sovsen bliver for tør. Smag til med sukker, salt og peber.

Mens tomatsaucen simrer, laver du kødbollerne: Skær skorperne af brødskiverne, og læg dem i blød i mælken i 10-15 minutter. Hak hvidløg og halvdelen af persillen fint, og bland det med kødet, æg, parmesan og muskatnød. Tag brødet op af mælken og hak det fint, vend brød og mælk i farsen og bland det hele godt sammen med salt og peber.

Form små kødboller, cirka 3-4 cm i diameter og rul dem let i melet. Varm olie og smør op på en pande, steg kødbollerne ved middelvarme på alle sider. Når de har fået en god, gylden farve, vender du dem forsigtigt i tomatsovsen og lader retten simre videre ved helt svag varme under låg i 10-15 minutter, mens du koger spaghettien ‘al dente’, altså med lidt bid.

Hæld vandet fra spaghettien, og vend den nænsomt med din tomatsovs og de små kødboller. Server straks. Det vil se meget lækkert ud på et stort, smukt fad og selvfølgelig også i 4 store tallerkner. Hak den anden halvdel af persillen groft og drys over ved servering.

‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Vi har forlænget vores påske-tilbud: Så lige nu (til og med 27. april 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.com

Læs mere om kogebogen på linket her.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *