Laks & pickles

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du lave en utrolig let og lækker ret med laks, ristet rugbrød og lyn-pickles. Måske har naboen fanget en laks, du må få halvdelen af? I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Laks, rugbrød & pickles. Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

En virkelig lækker måde at tilberede laks på er at ‘confitere’ fisken i en masse olivenolie. Det ‘pimper’ lige det der stykke laks, der ellers kan risikere at blive lidt tørt. Her serverer jeg det med knasende sprødt, ristet rugbrød og en lækker lyn-pickles. Her som forret eller frokostret – du kan også med held ‘forstørre’ opskriften til en hovedret og servere en sprød salat til.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Laks, rugbrød & pickles

4 personer
Fersk laks, 4 stykker a ca. 50 g
Extra jomfruolivenolie, ca. 1 dl
Citron, ½

Rugbrød, 4 tynde skiver
Smør, 1 tsk
Purløg, 1 bdt
Flagesalt
Friskkværnet peber

Lyn-sennepspickles
Blomkål, ca. ½
Blegselleri, 1 stængel
Dijonsennep, 2 spsk
Mayonnaise, 2 spsk
Peberrod, revet, ca. 1 tsk
Æble- eller hvidvinseddike, 1 spsk
Citronsaft, 1 spsk
Sukker, 1 knivspids
Flagesalt
Friskkværnet peber

Lyn-pickles: Del blomkålen i små fine buketter og skær blegsellerien i små, fine skiver eller snit det på mandolinjern. Rør sennep og mayonnaise sammen med friskrevet peber­rod, citronsaft og eddike, smag til med lidt sukker, salt og peber. Vend blomkål og blegselleri i.

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Læg de 4 stykker laks i et lille ildfast fad, der lige passer til laksen, drys med salt og peber. Skær citronen i skiver og læg dem ovenpå laksestykkerne. Hæld olien rundt om laksen i fadet. Dæk godt med stanniol eller bagepapir. Sæt fadet i ovnen og giv laksen 15 minutter. Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i cirka 5 minutter.

Skær rugbrødet i fine, tynde skiver (og gerne så de passer til laksestykkerne i størrelse), og rist dem sprøde i smør på en pande. Hak purløget fint.

Anret på 4 frokosttallerkner; først rugbrødsskiverne, så laks ovenpå, stadig med citronskive og en lille skefuld olie fra fadet og gode skefulde pickles ved siden af laksen. Drys med purløg, kværn lidt peber over og server straks.

Tip
Hvis du er så heldig at have en flaske Ravigotte Sauce stående (en senneps-dressing på flaske, der er så skøn, at man umiddelbart tror, at den må være et fransk nicheprodukt. Ved nærmere granskning viser det sig, at Ravigotte Sauce er produceret i Rødding i Sønder­jylland), så kan du tilsætte et par spsk af den til din pickles – eller bruge den i stedet for sennep. Og hvis du ikke lige har fået lavet din egen mayonnaise i dag, så findes der både nogle gode øko-mayonnaiser og Hellmann’s på glas.

Bag dit eget rugbrød, opskrift her.

Giv ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af.

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Vi har forlænget vores påske-tilbud: Så lige nu (til og med 27. april 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.com

Læs mere om kogebogen på linket her.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *