Crostini

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du lave et stort fad med crostini – her er tre gode bud; med tomat & basil, med artiskokcreme og med løgkonfit – stik et lille fad ind til naboen… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Et fad med crostini i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson.

#

Crostini er små, ristede brødskiver med en lækker ‘topping’. Meget nemt og samtidigt utroligt lækkert – i disse tider fantastisk til en hyggelig samling omkring køkkenøen – under ‘normale’ tider til en familiesammenkomst, til weekend-middagsgæster, receptioner og en hurtig og spontan ‘meet up’.

Anret et par farverige fade crostini med artiskokcreme, en lækker løgkonfit – og gode, modne tomater, vendt med en god olivenolie og basilikumblade. En fuldblods italiener vil bruge ciabattabrød, et godt flutes kan også gå. Jeg bruger ofte mit yndlings-foccacia (opskrift her) skåret i tynde skiver, mon ikke det rækker med 2-3-4 skiver til hver? Bag brødskiverne kort i ovnen ved 200 grader til de er let gyldne, stænk med en smule god extra jomfru­olivenolie. Anret med de forskellige fyld.

#

Crostini med tomat & basilikum

En hel enkel og lækker crostini. Find nogle gode modne tomater; små eller store, cherry eller bøf. Bland med sprøde basilikumblade og fintsnittet hvidløg. Vend det med din allerbedste extra jomfru olivenolie – så vil du gøre selv en italiensk gæst glad og velfornøjet!

1 portion
Tomater, 4-5 stk
Hvidløg, 1 fed
Basilikum, en lille håndfuld
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber
Ristede brødskiver

Skyl tomater, skær dem i små stykker. Lad dem gerne dryppe lidt af, så saft løber fra. Snit hvidløget helt fint.

Vend tomater, hvidløg og basilikumblade sammen med olivenolien, smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det gerne stå og trække en halv times tid.

Læg tomatblandingen på ristet brød, drys med lidt ekstra salt og sprinkl med lidt extra olivenolie.

Crostini i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson.

Crostini med artiskokcreme

Gå på jagt efter dåser med gode artiskokhjerter – vend hjerterne sammen med en god sennep og en fed cremefraiche, så har du en creme, der er yderst velegnet til crostini. At den også smager vidunderligt til et stykke dampet, hvid fisk, er jo bare en ekstra belønning.

1 portion
Artiskokhjerter, 1 ds
Cremefraiche, 18 eller 38%, ca. 1 dl Dijonsennep, 1 spsk
Citronsaft, 1 skvæt
Bredbladet persille, 2-3 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber
Ristede brødskiver

Lad artiskokkerne dryppe af, halver dem eller skær dem i kvarte, hvis de er ­meget store. Rør cremefraiche med sennep. Vend artiskokkerne i og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persillen. Anret på de ristede brødskiver med persille drysset over.

Tip
Jeg har fundet en dåse artiskokhjerter, der smager meget, meget godt (Okker Gokker, hedder den, gæt selv hvorfor) – andre produkter kan måske være lige så gode (led endelig i italienske supermarkeder, hvis du kan finde sådan et), andre igen er desværre ofte både en ‘tyndere’, mere udkogt og sur oplevelse.

Confit d’oignons. Løgkonfit. Camillos Køkken. Foto Camillos Køkken.

Crostini med løgkonfit

Det er helt utroligt, så godt løg kan smage. Her i denne løgkonfit yder løget sit allerbedste. Tid, tid, tid. Plus en god olivenolie, en sjat god eddike og så salt og peber, mere skal der ikke til. Velbekomme!

1 portion
Løg, 1 kg
Extra jomfruolivenolie, 1½ dl
Peberkorn, 10 stk
Laurbærblade, 5 stk
Rødvinseddike, 3 spsk
Salt, 3-4 tsk
Timian, 2-3 kviste
Ristede brødskiver

Pil løgene, halver og snit dem. Læg dem i en tykbundet gryde, tilsæt peberkorn, eddike, salt og hæld olien ved – lad løgene stege ved svag varme med låg. Steg i en time eller halvanden, indtil løgkonfitten er blevet til en lækker, tæt, lysebrun masse. Rør af og til i gryden, og hold øje med at løgene ikke brænder fast på bunden. Smag til med mere salt og friskkværnet peber. Læg en lille skefuld på de ristede brødskiver, sæt dem på et fad og server, pynt med et grønt drys timian.

Lav endelig en stor portion, for det første svinder løgene en del, for det andet smager løgkonfitten fantastisk og for det tredje kan den bruges til stort set alt.

‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Vi har forlænget vores påske-tilbud: Så lige nu (til og med 27. april 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.com

Læs mere om kogebogen på linket her.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *