2 x pesto

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag opskrifter på to x pesto fra Camillos Køkken; forårsklassikeren ramsløgpesto og vitaminbomben grønkålspesto. Lav et ekstra glas til naboen… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Pesto i Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Opskrifter fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Pesto skal der til! Det er dejligt at kunne trylle en pesto eller to eller tre ud af ærmet – og så er det både sundt og lækkert. Brug pestoen til alt det du har lyst til, til crostini, sammen med friskbagt foccacia, til en gang god pasta, til gode dampede eller bagte grøntsager eller til sandwich. Brug en stavblender, en blender eller en foodprocessor – eller hvad dit køkken er udstyret med. Her er to favoritpestoer fra Camillos Køkken; ramsløgpesto og grønkålspesto.

Ramsløgpesto

I gamle dage, i de tidlige forårsdage i Riis Skov ved Aarhus, hvor skovbunden var mere grøn end grøn, stank der af det, der senere skulle vise sig at blive meget ‘in’; ramsløg. Dengang vidste vi ikke, at ramsløgbølgen ville ramme os årtier senere. Nu er denne ramsløgpesto en ny-klassiker. Og den smager fantastisk.

1 portion
Ramsløg, 150-200 g
Mandler, ca. 50 g
Parmesan (eller pecorino), ca. 50 g
Extra jomfruolivenolie, ca. 1½ dl
Flagesalt, ½ tsk
Friskkværnet peber, ca. ½ tsk

Vask ramsløgene godt og tør dem grundigt. Rist kort mandlerne på en tør pande, hak dem groft og lad dem køle af. Riv parmesanen groft. Blend ramsløg, mandler og parmesan sammen med salt og peber, tilsæt gradvist olien, indtil du når en passende tyk og cremet konsistens. Smag til, eventuelt med mere parmesan, eller salt og peber. Pestoen kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskab.

Tip
Når der ikke længere er sæson for ramsløg, så find god, frisk rucola og prøv det i stedet.

#

Grønkålspesto

Grønkålspesto er virkelig lækkert, nærmest overraskende godt. Pestoen er sund og fyldt med masser af c-vitamin. Brug pestoen til appetizere sammen med foccacia eller andet godt brød. Pestoen er også ganske ­vidunderlig vendt sammen med dampede grøntsager, eller med en god portion friskkogt pasta.

1 portion
Grønkål, ca. 150-200 g
Valnødder, ca. 75 g
Parmesan, ca. 50 g
Extra jomfruolivenolie, 1½-2 dl
Flagesalt, ½ tsk
Friskkværnet peber, ca. ½ tsk
Sukker, ca. ½ tsk

Hak valnødderne groft og rist dem kort på en tør pande, lad dem køle af. Vask grønkål grundigt og pil bladene af stænglen. Tør bladene grundigt. Riv parmesanen groft. Blend grønkål, valnødder og parmesan sammen med salt, peber og sukker, tilsæt gradvist olien, indtil du når en passende tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber – og måske mere parmesan. Pestoen kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskab.

Tip
Prøv gerne med mandler i stedet for valnødder.

#

Opskrifter på godt brød til din pesto finder du her:

Smuk og sprød grønkål. Foto Jørgen Smidstrup

#

‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Vi har forlænget vores påske-tilbud: Så lige nu (til og med 27. april 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *