Lammebov

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. Nu må det være tid til en lækker, langtidsstegt lammebov. Måske stikker du en portion ind til naboen? I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Langtidsstegt lammebov fra Camillos Køkken. Foto Mathe Ivarsson

En meget lækker, langtidsstegt lammebov! Til en forårsdag, en påskedag, til en efterårs­dag, en hyggelig hverdag, en festlig fredag eller en stille søndag. Sæt lammet i ovnen om morgenen, så er det klar til spisetid. Lammet bliver virkelig intenst i smagen – så du kan servere det helt enkelt. Jeg holder meget af ristede brødskiver og en sprød salat eller en lækker coleslaw til. Til en helt afslappet aften, sætter du blot det færdige lam på bordet på et stort fad og lader familie og venner selv plukke kødet derfra.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4-6 personer
Lammebov, ca. 2 kg, med ben
Løg, 2-3 stk
Gulerødder, 2-3 stk
Blegselleri, 2-3 stilke (eller ½ knoldselleri)
Citronskal, fra 1 økologisk citron
Rosmarin, 3-4 stilke
Rødvin, 2 dl
Groft salt, ca. 2 tsk

Pesto
Hvidløg, 5-6 fed
Persille, 1 bdt
Oregano, 3-4 stilke
Extra jomfruolivenolie, 1 dl
Salt, 2 spsk
Friskkværnet peber, ca. 2 tsk

Gør lammeboven klar; fjern eventuelle hinder og skær fedt fra, hvis der er meget af det.

Pesto: Pil hvidløg, skyl persille og oregano, tør det godt – mix det hele med olie, salt og peber til en letflydende pesto i blender eller i foodprocessor. Smør lammeboven grundigt ind i pestoen, brug gerne fingrene.

Pil løgene, rens gulerødderne og blegsellerien, skær dem i grove stykker. Riv skallen af citronen og hak den groft.

Tænd ovnen på 120 grader varmluft.

Læg to lange stykker bagepapir på kryds af hinanden i en bradepande. Læg boven på papiret sammen med grønt­sagerne, rosmarin, citronskal og rødvin. Drys groft salt over. Fold bagepapiret godt rundt om lam og grøntsager, sørg for at det er rigtigt godt pakket ind, det skal være pakket så lufttæt som muligt. Brug en ekstra gang bagepapir, om nødvendigt.

Sæt lammet i ovnen, og lad det stege i cirka 6-7 timer. Tag bradepanden ud af ovnen og lad kødet hvile lidt. Det skulle nu gerne være supermørt, nærmest falde af benet. Hvis du tjekker med et stegetermometer skal temperaturen ligge omkring 75-80 grader.

Du kan forsøge at skære lammet i fine, trevlede stykker, eller du kan plukke det i stykker og servere det sådan. Kog væden fra grøntsagerne lidt ind, eventuelt sammen med lidt mere rødvin til en tæt og lækker sauce.

Server lammet sammen med tynde skiver, ristet foccacia (se opskrift her) og med en frisk og endelig ikke for fed coleslaw. Alternativt vil stegte kartofler og aioli eller dampede spidskål passe godt til lammet.

Kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’. Foto Jørgen Smidstrup

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Lige nu (til og med påsken 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *