Grønne asparges

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. Forår & påske. Tid til at finde grønne asparges. Prøv denne enkle og lækre; asparges, kartofler, brød og smilende æg – måske også en tallerken til naboen? I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’. Foto Malthe Ivarsson

Forår og sommer. Lette, sprøde, farverige retter. Den her kan du spise som en fyldig forret, til en dejlig frokost eller endda som en let hovedret. Hvis du ‘rammer’ lige der, hvor der ­stadig er friske asparges, hvor de første kartofler kommer op af jorden, og hvor hønsene kaster friske æg efter dig, så smager det her helt vidunderligt.

#

Grønne asparges, kartofler, brød & smilende æg
Fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Grønne asparges, 3-4 stk pr person
Kartofler, små, 3-4 stk pr person
Extra jomfruolivenolie, 1+1 spsk
Smør, 1 spsk
Dild, 1 bdt
Salt, 1 tsk
Friskkværnet peber

Æg, 4 stk
Brød, 4 skiver, hvidt eller groft
Smør, 1 spsk

Dressing
Extra jomfruolivenolie, 6 spsk
Dijonsennep, 1 spsk
Honning, 1 spsk
Hvidvinseddike, 2 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Skyl og tør dilden, hak den groft. Vask kartoflerne og skær dem i halve, steg dem på en pande i 1 spsk olie og 1 spsk smør med salt, friskkværnet ­peber og halv­delen af dilden i cirka 15-20 minutter, vend ofte rundt.

Kog æggene i 7-8 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem kort i koldt vand. Pil dem. Skær eller bryd brødet i mundrette stykker og rist det sprødt i smør på pande.

Bland dressingen, rør sennep, honning og olie godt sammen med salt og peber, tilsæt eddiken lidt efter lidt.

Skyl aspargesene, bræk det nederste stykke af. Læg aspargesene i en gryde med ­kogende vand, tilsat en tsk salt. Kog i 2 minutter. Hæld vandet fra. Smid straks aspargesene i en skål koldt vand med en håndfuld isterninger. Fisk aspargesene op, når de er kølet lidt ned. Lad dem tørre på et rent viske­stykke. Steg dem kort igennem et par minutter på en varm pande med 1 spsk olie.

Anret på 4 tallerkner eller et stort fad, først kartofler, så asparges, derpå brød. Del ­ægget i grove stykker med fingrene henover retten, drys lidt salt på og hæld dressingen ved. Pynt med det sidste dild, kværn lidt peber over og server straks.

‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’. Foto Jørgen Smidstrup

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Lige nu (til og med påsken 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.comLeave a Reply

Your email address will not be published.