Kyllingelever & linser

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. Kyllingelever og Puy-linser – en vidunderlig forret eller frokostret til påsken – og måske til naboen, der jo alligevel har et påskeæg parat til dig. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration.

Kyllingelever & linser. Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

Stegt kyllingelever med en tæt, indkogt balsamico. På toppen af delikate linser – gerne de grønne fra Puy i Frankrig, de smager så délicieux. Køb kyllingelever hos din slagter eller tjek dit supermarked, pakker med god økologisk kyllinge­lever dukker nogle gange op i frysedisken. Kyllinge­lever er ganske billigt – og her giver det en utrolig lækker og smagfuld forret.

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

4 personer
Kyllingelever (ca. 200-250 gram)
Smør, 2 tsk
Balsamico, 3-4 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Puy-linser, 1 dl
Hvidløg, 2 fed
Frisk timian, 2 stilke
Vand, ca. 5 dl
Flagesalt, 1 tsk

Skalotteløg, 1 stk
Balsamico, 2 spsk
Extra jomfruolivenolie, 3 spsk
Timian, 2 stilke mere
Salt og peber

Brød, 4 små skiver
Smør, 1 tsk
Spinatblade eller feldsalat, 1 håndfuld
Extra jomfruolivenolie, 2-3 tsk
Citronsaft, 1 tsk

#

Skyl linserne. Kog dem sammen med hele hvidløg og et par stilke timian i en gryde med vand, der lige dækker. Det tager cirka 15 minutter. Hæld ­vandet fra, fisk stilkene fra timian og hvid­løgene op, smid dem ud. Vend en tsk salt sammen med linserne, og lad dem køle lidt af.

Hak skalotteløg meget fint, bland det med balsamico, olivenolie og timian fra 2 friske stilke. Vend linserne i og smag til med salt og peber.

Rist brødskiverne på en pande i lidt smør. Skyl spinat eller feldsalat, tør salaterne godt og vend med en smule god olivenolie og lidt citronsaft.

Rens leverne for eventuelle sener og giv dem lidt salt og peber. Del dem op i 4-8 ensartede stykker. Smelt smørret på en pande og steg leveren på hver side i 2-3 minutter, hæld balsamico ved og lad det koge lidt ind et minut eller to.

Anret på 4 små tallerkner eller på et stort fad, først brødskiverne, så spinat­blade, de lune linser og til sidst kyllingelever og den indkogte balsamico ovenpå.

Tips
Du kan sagtens erstatte timian med frisk oregano – og erstatte puy-linser med andre gode linser.

‘Mad, der får folk til at tale sammen’. Foto Jørgen Smidstrup

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Lige nu (til og med påsken 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *