Frittata

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du lave en nem og lækker frittata til brunch, frokost eller aften. Stik en pande ind til naboen også. Eller måske bare opskriften… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i dag, i morgen, til weekenden.

Frittata fra Camillos Køkken. Foto Malthe Ivarsson

#

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Frittata er italienernes svar på omelet og æggekage. Her får du et skønt bud på en zucchini-peberfrugt-ærte-frittata til brunchbordet – den er også meget velegnet som en frokostret eller til et let aftensmåltid med en salat til.

4 personer
Æg, 8 stk
Løg, 1 stort
Hvidløg, 2 fed
Zucchini, 1 stk
Peberfrugt, rød, 1 stk
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Ærter, 1 håndfuld (friske eller frosne)
Parmesan eller pecorino, 2 spsk
Frisk mynte og oregano, 1 lille håndfuld i alt
Flagesalt
Friskkværnet peber

Pil løg og hvidløg og hak dem fint, skær zucchini i tynde skiver og halver peber­frugten og skær den i tynde skiver. Varm olien op på en pande (gerne med slip-let-bund), steg løgene ved ­middel varme i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt hvidløg, zucchini og peberfrugterne, drys lidt salt over og lad det stege ved svag varme i yderligere 5-10 minutter.

Riv parmesan og hak mynte og oregano fint. Pisk æggene sammen i en skål, rør parmesan, mynte, oregano, ærter, salt og peber i.

Skru helt ned for panden, tilsæt æggemassen og rør forsigtigt rundt. Lad frittataen stege i cirka 10 minutter, prik lidt i æggemassen af og til, eller ryst panden let. Når æggemassen er stivnet, kan du enten sætte panden i ovnen ved 180 grader varmluft i kort tid, indtil overfladen er lækker gylden – eller du kan lægge et låg over panden og med et snuptag og tilbageholdt åndedræt vende fritattaen over på låget. Lad fritattaen glide tilbage på panden og steg videre i 3-4 minutter.

Sæt panden på bordet (pas på, håndtaget er meget varmt, hvis du har haft panden i ovnen). Du kan også skære frittataen ud i trekanter og servere på frokosttallerkner.

TIPS
I stedet for zucchini og peberfrugt kan du bruge fx kogte kartofler, grønne asparges, broccoli eller brødterninger fra daggammelt brød.

Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken. Foto Jørgen Smidstrup

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Lige nu (til og med påsken 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.com.Leave a Reply

Your email address will not be published.