The Sicilian Pizza

Camillo’s Stay Home & Stay Healthy Service. I dag kan du prøve den helt nye ‘The Sicilian Pizza’ fra Camillos Køkken. Test den evt. også på naboen. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i aften, i morgen, til weekenden.

The Sicilian Pizza fra Camillos Køkken. Foto Jørgen Smidstrup

Der leges, eksperimenteres og spises for tiden i Camillos Køkken. Har i et stykke tid arbejdet på denne pizza med aubergine, nu synes jeg den er lige i skabet. Grill eller steg aubergine-skiverne inden du bager, og glæd dig til kombinationen af aubergine, lidt spicy chili, pinjekerner, rosmarin og den silkebløde mozzarella. Drys rucola over ved servering, prøv evt. også at dryppe en rucolapesto over. Pizzaen har tilmed fået et navn, The Sicilian Pizza. Et hot emne til den næste kogebog fra Camillos verden. Prøv den – håber den falder i god smag hos dig.

2 PIZZAER
½ portion pizzadej (se nedenfor)
Aubergine, 2 store
Rød chili, 2 stk
Mozzarella, ca 200 g
Cremefraiche, ca 75 g
Extra jomfruolivenolie, 5-6 spsk
Pinjekerner,ca 30 g
Rosmarin, kviste fra 2-3 stilke
Flagesalt
Friskkværnet peber
Rucola, et par håndfulde

Tænd ovnen på 250 grader varmluft (eller tjek om din ovn har en pizza-indstilling).

Skær aubergine i ca 1/2 cm tykke skiver, læg dem i en skål og vend dem godt med en god sjat olivenolie, salt og peber. Grill skiverne på en grillpande, eller steg dem på en god varm pande, et par minutter på hver side.

Fordel cremefraiche i et tyndt lag på de 2 udrullede pizzabunde næsten helt ud til ­kanten. Snit chili fint. Pil ­rosmarinen af stilkene og hak dem groft. Fordel først aubergineskiver og så chili på de to pizzabunde, lad mozzarellaen dryppe godt af og smuldr den udover pizzaerne, hæld lidt god olivenolie på, drys med pinjekerner og rosmarin. Kværn peber over og drys med salt. Bag i den forvarmede ovn i cirka 10 minutter og server rygende varme, gerne skåret i stykker på et stort bræt midt på bordet. Server med frisk rucola.

The Sicilian Pizza fra Camillos Køkken. Foto Jørgen Smidstrup

PIZZADEJ, 4 pizzaer
(4 x bradepander)
6-8 PERSONER
Gær, 20 g
Vand, lunkent, 3 dl
Extra jomfruolivenolie, 2 spsk
Hvedemel, 375 g
Durummel, 100 g
Salt, 1 tsk
Sukker, 1 tsk

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål, rør olivenolie ud heri. Tilsæt hvedemel, durummel, salt og sukker og ælt det godt igennem i 10 minutters tid. Dejen skal være smidig og må godt klistre lidt. Lad dejen hvile tildækket i en times tid eller to på køkkenbordet – eller længere i køleskabet.

Del dejen i 4 boller. Drys lidt mel ud på bordet og rul hver portion ud med en kagerulle eller en pastarulle til en tynd pizzabund. Jo tyndere, jo sprødere pizzabund.

#

Se også opskrift på kartoffelpizza og pizza med spinat og pancetta her.

Kartoffelpizza møder The Sicilian Pizza i Camillos Køkken


Leave a Reply

Your email address will not be published.