Kartoffelsalat & bønner

Camillos-bliv-hjemme-service. I dag kan du lave en siciliansk inspireret kartoffelsalat, den smager skønt, er helt enkel at lave – og jeg tror også at naboen vil kunne lide den… I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i aften, i morgen, til weekenden. Stay home, stay healthy!

Kartoffelsalat fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen’. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift fra “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“.

Server salaten lun eller kold. Helt vidunderlig om sommeren, når de nye kartofler dukker op af jorden. Men også overraskende god resten af året, selv når kartoflerne bliver lidt trætte. Spis salaten som en selvstændig frokostret, som en del af en lækker buffet – eller server den som tilbehør til stort set hvad som helst; polpetter (opskrift her), andebryst, grillet fisk, koteletter af gris eller et stykke lam.

#

4 personer
Små kartofler, 300 g
Butterbeans, 100 g
Rødløg, 1-2 stk
Purløg, 1 bdt
Sprødt grønt (agurk, ramsløg, romainesalat eller radiser),
2-3 håndfulde

Dressing
Dijonsennep, 1 spsk
Æbleeddike, 1 spsk
Vand, 1 spsk
Extra jomfruolivenolie, 4 spsk
Sesamolie, 2 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sæt bønnerne i blød natten over i rigeligt vand. Hæld vandet fra, og kog dem i 45-60 minutter i letsaltet vand. De må gerne have lidt bid. Lad bønnerne køle af. Brug de lækre butterbeans eller find en hvid bønne, du kan lide.

Kog kartoflerne, gerne nye, endelig ikke for længe, de må også gerne have lidt bid (se tips). Lad dem køle lidt af og pil skrællen af, hvis du finder det nødvendigt.

Pisk den køkkenlune sennep, vand og eddike sammen. Pisk olien langsomt i så det bliver en dejlig tykt­flydende, mayonnaise-agtig dressing. Smag til med salt og peber.

Snit løget i tynde, halve ringe, lad det marinere 10 minutter i dressingen. Snit de sprøde grøntsager og purløget fint. Skær kartoflerne i halve. Vend grøntsager, purløg, bønner og kartofler sammen med løg og dressing og drys med salt.

Anret på et stort og smukt fad – og stil det på bordet.

Tips
Du kan erstatte butter beans med blancherede grønne bønner med bid og smag. Du kan også bruge kogte kikærter i stedet for bønner.

Kog nye kartofler sådan her: Læg kartoflerne i koldt vand, bring i kog, tilsæt salt (og gerne frisk dild eller rosmarin), lad dem småkoge i 5 minutter, sluk og lad kartoflerne stå i koge­vandet med låg på i cirka et kvarter.

Fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’, illustration Helle Marietta
Fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

Husk at du kan give kogebogen ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’ til én du holder af. Lige nu (til og med påsken 2020) sender vi bogen lige derhen, hvor du ønsker. Vi betaler portoen, du betaler bogen, kr. 350. Skriv til camillo@camilloskitchen.com.Comments are closed.