Majs-zucchini-pandekager

Camillos special-bliv-hjemme-service. I dag kan du lave en af Camillos egne yndlingssnacks til dig selv og dem, du holder af. Du kan også lave en kæmpe portion og lade det være jeres aftensmad, måske med en sprød salat til…. Husk en god stak til naboen også. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i aften, i morgen, til weekenden. Stay home, stay healthy!

Majs-zucchini-pandekager. Foto Malthe Ivarsson

Opskrift fra ‘Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken’.

En skøn appetizer. En hurtig snack. En lækker forret. Eller lad det være aftenens hovednummer sammen med en god salat. Den sprøde, lidt fede pandekage smager vidunderligt sammen med den spicy, ­asiatiske sauce.

4-6 personer (som snack/appetizer)
Ca. 6 tykke pandekager
Zucchini, 1-2 stk, ca. 250 g
Forårsløg, 2-3 stk
Majs, 1 stk (eller majs fra dåse)
Smør, 1 tsk

Hvedemel, 150 g
Majsmel, 100 g
Æg, 1 stk
Vand, 3 dl
Salt, 2 tsk

Mynteblade, 1 håndfuld
Extra jomfruolivenolie, 1+3 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sauce
Sesamolie, 2 spsk
Soyasovs, 4 spsk
Risvinseddike, 3 spsk
Limesaft, 2 spsk
Chili, 1 stk
Hvidløg, 2 fed
Sukker, 1 knivspids

Pisk hvedemel, majsmel og æg sammen i en stor skål, pisk vandet i sammen med salt, indtil du har en tyktflydende dej. Lad dejen hvile et kvarters tid.

Lav saucen imens; snit chili og hvidløg helt fint, pres limesaft og rør det sammen med de øvrige ingredienser til saucen.

Skær majskernerne af kolben med en stor, skarp kniv. Steg kernerne kort på en pande med smør.

Snit zucchini i helt tynde skiver (helst på mandolinjern) eller riv dem groft på et rivejern. Snit forårsløgene fint. Hak mynten groft.

Vend zucchini, forårsløg, majskerner og halvdelen af mynten i dejen sammen med en spsk olie, salt og peber. Varm en spsk olie op på en pande ­(gerne en der slipper let), når olien er godt varm, hælder du en sjettedel af dejen på panden og breder dejen godt ud. Skru ned for varmen og lad pandekagen stege, indtil den er gylden og sprød. Vend den ud på en stor flad tallerken ­eller på et låg og lad den glide forsigtigt tilbage på panden. Steg den gylden og sprød på den anden side. Hold pandekagerne varme i en cirka 100 grader varm ovn. Fortsæt med de sidste pandekager.

Skær pandekagerne ud i trekanter og anret dem på fade eller på et stort bræt, drys den sidste halvdel af mynten over. Hæld saucen i små skåle. Sæt det hele på bordet og lad familie og venner dyppe stykkerne i saucen – eller stik en teske i skålene. Husk servietter!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *