Hvidløg!

Hvidløg skal der til! Hvis ikke lige det fjerner den der corona, hjælper det ihvertfald mod alt andet galskab… I dag to opskrifter; en hvidløgssuppe fra Mallorca og en klassiker fra Italien; spaghetti aglio olio & peperoncino. Gode sager!

Hvidløg fra Marcato di Ballaro i Palermo. Foto Jørgen Smidstrup

Camillos special corona-bliv-hjemme-service. I denne svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i aften, i morgen, til weekenden – hvis du har mulighed for det så lav en ekstra portion til naboen! Stay home, stay healthy!

#

Fra kogebogen; “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“.

Mallorquinsk bondesuppe

En tæt, intens, velsmagende fattigmandssuppe fra Mallorca. Den koster ikke ­noget at lave, og du har højst sandsynligt alle ingredienserne i køkkenet alle­rede. Suppen smager skønt, tager 15 minutter at lave, den mætter og holder snuen borte.

4 personer (forret)
Hvidløg, 15-20 fed
Tomater, 2 store
Daggammelt lyst brød, 4 skiver uden skorpe
Ekstra jomfruolivenolie, ½ dl
Vand, 1½ ltr
Salt, 1 tsk
Paprika, 1 tsk
Gurkemeje, 1 tsk
Æg, 4 stk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Skold tomaterne, pil skindet af dem og skær dem i små stykker.

Smuldr brødskiverne fint og hæld vandet over. Lad dem trække i 5 minutters tid. Varm olien op i en tykbundet gryde, svits kort hvidløgene, gurkemeje og paprika. Hvidløgene skal være klare og må ikke blive brændte.

Vend tomaterne i sammen med salt. Hæld brød og vand i gryden, bring suppen til kogepunktet, og lad den derefter simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og rør æggene i, et ad gangen.

Det bliver ikke kønt, man vil vel på en god dag kalde det ‘autentisk’. Smid gryden på bordet sammen med dybe tallerkner eller server i de lerskåle, du allerede har taget med hjem fra turen til Mallorca. Spis eventuelt med lidt groft brød til.

Garlic! Foto Jørgen Smidstrup

Spaghetti aglio olio & peperoncino

God spaghetti har du altid i huset, og hvidløg også, chili har du, hvis ikke frisk, så tørret. Persille? Mon ikke der ligger en fin dusk i bunden af køleskabet, nænsomt pakket ind for at kunne holde sig til netop i dag.

4 personer
Spaghetti, 400 g
Hvidløg, 4-5 fed
Persille, ½ bundt
Chili, rød, 1 stk (frisk eller tørret)
Extra jomfruolivenolie, ¾-1 dl
Salt
Friskkværnet peber

Hak persillen fint. Snit chilien fint. Snit hvidløg i fine, tynde skiver. Varm olien op sammen med hvidløgene på en stor pande ved svag varme. Lige før hvidløgene begynder at tage farve, tilsætter du chilien og tager panden af varmen.

Kog spaghettien ‘al dente’ i godt saltet vand. Når spaghettien er kogt, hælder du vandet fra. Gem lidt af pastavandet. Sæt panden tilbage på blusset og varm lynhurtigt spaghettien igennem i panden med olien, hvidløg og chili, halvdelen af persillen og cirka 1 dl af pastavandet.

Anret på et stort fad eller i 4 dybe tallerkner med friskkværnet peber og resten af persillen over. Server, og nyd hvor lækkert og enkelt, det kan gøres!

Franske hvidløg fra Nice. Foto Jørgen Smidstrup


Comments are closed.