Foccacia

Special corona-bliv-hjemme-service. I den kommende, svære tid, deler vi en række gode, nemme, lækre, livgivende, trøstende opskrifter fra Camillos verden – til glæde og til inspiration. Brug dem i aften, i morgen, til weekenden – hvis du har mulighed for det så lav en ekstra portion til naboen! Stay home, stay healthy!

Camillo’s Foccacia. Photo Malthe Ivarsson

Fra kogebogen “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“.

#

En klassiker i Camillos Køkken – næsten altid på menuen til vores middage, hvor duften af nybagt brød og den olivenoliebløde konsistens hjælper til med at byde gæsterne velkommen. Brug ­foccacian som en nem appetizer sammen med en skål god olivenolie, i en kurv til maden eller til lækre sandwich. Når brødet er et par dage gammelt, vil en tur i brødristeren eller på en varm pande give nyt liv og føje nye smagsdimensioner til brødskiverne.

En stor bradepande
Hvedemel, 1 kg
Durummel, 300 g
Sukker, 2 tsk
Fint salt, 2 tsk
Vand, lunkent, 1 ltr
Gær, 25 g
Extra jomfruolivenolie, 2 dl
Rosmarin, 5-6 stilke
Flagesalt, 2 tsk

Hæld 8 dl koldt vand og 2 dl kogende vand i en stor skål, opløs gæren i vandet, tilsæt hvedemel, durummel, sukker, halvdelen af olien og til sidst saltet. Rør dejen i mindst 5 minutter i din røremaskine eller med en håndmixer. Lad dejen hæve på køl i et halvt døgn eller natten over.

Læg bagepapir i bradepanden og hæld dejen i. Fugt hænderne, det letter arbejdet, og bred dejen godt ud i bradepanden. Lad dejen efterhæve 45-60 minutter.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Lav fordybninger i dejen med fingrene. Hak rosmarin groft, bland det med den anden halvdel af olien og flagesaltet – fordel det over foccacian.

Bag foccaciaen i ovnen i 20-25 minutter. Det er færdigt, når overfladen er sprød og gylden. Vend forsigtigt brødet ud på en bagerist, og lad det hvile en halv times tid.

TIP
Vi sniger ofte lidt rugmel ind i vores foccacia, det giver ekstra smag og næring til det dejlige brød. Erstat 200 g hvedemel med rugmel.

Foccaciaen kan holde sig i dagevis. Og hvis du ikke får det spist, kan brødet også lægges i fryseren til en anden god lejlighed.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *