Vinsmagning naturvine

Til vores vinbar & frokost på fredag 12. juli får vi besøg af Emil Olander, som driver vinfirmaet Olander Vin. Han har specialiseret sig i naturvine fra Frankrig – og vi har smagt flere af dem, og det er meget gode sager.

På fredag præsenter Emil de fire vin vi allerede har i Camillo & Mariettas sommerbutik fra Olander Vin – derudover har han helt sikkert sneget flere spændende flasker bag i bilen.

Et smagesæt med tre forskellige vine koster 100 kr. Herudover sælger vi vine både på glas og på flaske. Du finder naturligvis også vores ‘normale’ vine i vinbaren på fredag. Kom, smag og få en god natur-oplevelse! Vi har også flere skønne retter på frokost- og snackkortet. Kom forbi – eller meld dig til på camillo@camilloskitchen.com eller tel. 40636899.

De fire vin vi allerede har i vores butik er: ‘Gourmandise’ 2018 er lavet af de to brødre Jean-Daniel og Thomas Ozil, der har 10 hektar vinmarker i Lagorce i det sydlige Ardèche. Vinen er lavet på lidt forskellige parceller med relativt unge syrah og grenache-stokke. Druerne macererer ca. 7 dage i ståltanke, hvorefter de presses, gæres og lagres på ståltanke. Vinen er hverken filtreret eller svovlet.

‘Dela’ 2016 er lavet af Gilles Trouiller, der har 6 hektar vinmarker i Côtes Catalanes i Roussillon. ‘Dela’ er lavet på to forskellige parceller med ældre syrah-stokke beliggende i 350-500 meters højde med på granit- og sandholdig undergrund. Den alkoholiske og malolaktiske gæring sker på æggeformede betonfade, hvorefter halvdelen af vinen lagres på videre på betonfade og halvdelen kommes på ældre franske barriques. Vinen er ikke filtreret men tilsat få 1-2 mg. svovl inden flaskning.

‘Sauvignon Blanc’ 2017 er lavet af det unge par Anouk Lavoie-Lamoureux & Paul-André Risse, der har 4,9 hektar vinmarker i Thésée i den syd-østlige del af Loire. I 2016 overtog Anouk og Paul Domaine du Pontcher fra den velrenommerede naturvinproducent Bruno Allion, og årgang 2017 er således den første der bliver frigivet under deres nye navn: Les Jardins de Theseiis. Parret viderefører arven fra Bruno såvel i markerne, der har været dyrket biodynamisk siden begyndelsen af 1990’erne, som i kælderen, hvor der aldrig er blevet brugt et eneste gram svovl. ‘Sauvignon blanc’ er lavet af to forskellige parceller sauvignon blanc med flint-, kalk- og lerholdig undergrund. Druerne er presset direkte i hele klaser – og gæres og lagres på bærmen på ældre barriques i ca. 12 måneder. Vinen er hverken filtreret eller svovlet.

‘Les Yonnières’ 2017 er lavet af brødrene Alain og Christian Couillaud fra domænet Le Haut Planty, der ligger i Le Landreau i Muscadet Sèvre et Maine. ‘Les Yonnières’ refererer til en sydvestvendt parcel med ældre melon de bourgogne-stokke med ler, sand og granitholdig undergrund. Druerne er presset direkte og gæres og lagres på bærmen i underjordiske betonkamre (beklædt med klinker) i ca. 12 måneder. Vinen er hverken filtreret eller svovlet.Leave a Reply

Your email address will not be published.