Kyllingelever & linser

En lækker forret – meget velegnet til julefrokosten, julemiddagen eller til nytårsaften

Fra “Mad, der får folk til at tale sammen. Camillos Køkken“.

Stegt kyllingelever med en tæt, indkogt balsamico. På toppen af delikate linser – gerne de grønne fra Puy i Frankrig, de smager så délicieux. Køb kyllingelever hos din slagter eller tjek dit supermarked, pakker med god økologisk kyllingelever dukker nogle gange op i frysedisken. Kyllingelever er ganske billigt – og her giver det en utrolig lækker og smagfuld forret.

4 personer
Kyllingelever (ca. 200-250 gram)
Smør, 2 tsk
Balsamico, 3-4 spsk
Flagesalt
Friskkværnet peber

Puy-linser, 1 dl
Hvidløg, 2 fed
Frisk timian, 2 stilke
Vand, ca. 5 dl
Flagesalt, 1 tsk

Skalotteløg, 1 stk
Balsamico, 2 spsk
Extra jomfruolivenolie, 3 spsk
Timian, 2 stilke mere
Salt og peber

Brød, 4 små skiver
Smør, 1 tsk
Spinatblade eller feldsalat, 1 håndfuld
Extra jomfruolivenolie, 2-3 tsk
Citronsaft, 1 tsk

Skyl linserne. Kog dem sammen med hele hvidløg og et par stilke timian i en gryde med vand, der lige dækker. Det tager cirka 15 minutter. Hæld ­vandet fra, fisk stilkene fra timian og hvid­løgene op, smid dem ud. Vend en tsk salt sammen med linserne, og lad dem køle lidt af.

Hak skalotteløg meget fint, bland det med balsamico, olivenolie og timian fra 2 friske stilke. Vend linserne i og smag til med salt og peber.

Rist brødskiverne på en pande i lidt smør. Skyl spinat eller feldsalat, tør salaterne godt og vend med en smule god olivenolie og lidt citronsaft.

Rens leverne for eventuelle sener og giv dem lidt salt og peber. Del dem op i 4-8 ensartede stykker. Smelt smørret på en pande og steg leveren på hver side i 2-3 minutter, hæld balsamico ved og lad det koge lidt ind et minut eller to.

Anret på 4 små tallerkner eller på et stort fad, først brødskiverne, så spinat­blade, de lune linser og til sidst kyllingelever og den indkogte balsamico ovenpå.

Tip :Du kan sagtens erstatte timian med frisk oregano – og erstatte puy-linser med andre gode linser.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *